Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT

Den Haag, 27 maart 2002

DIGITALE KRANTENKIOSK geÏntroduceerd in de NEDERLANDSE ANTILLEN


- De krant van morgen, vandaag beschikbaar op vier locaties in Curaçao -

- HATO Airport biedt, als eerste internationale luchthaven ter wereld, laatste edities van 69 kranten uit 37 landen -
PEPC Worldwide heeft vandaag haar digitale krantenkiosk geïntroduceerd in de Nederlandse Antillen. PEPC Newspaper Vending Units zijn geïnstalleerd op vier drukbezochte internationale locaties in Curaçao. De heer Ramon Chong, gedeputeerde van Economische Zaken en Toerisme van Curaçao, printte vandaag de eerste digitale krant. De PEPC Newspaper Vending Unit print digitaal de laatste editie van 69 kranten uit 37 landen. Onder de uitgevers die zich bij PEPC hebben aangesloten bevinden zich titels als De Telegraaf, de International Herald Tribune, de Los Angeles Times (Verenigde Staten), USA Today (Verenigde Staten), Mainichi Shimbun (Japan), El Pais (Spanje), Il Giornale (Italië) en Die Welt (Duitsland).

Met de installatie van een PEPC Newspaper Vending Unit op HATO International Airport lanceert PEPC haar service in een aantrekkelijk marktsegment. Internationale luchthavens vormen een perfect distributiekanaal voor onze digitale kiosken , zegt Raoul Maphar, Algemeen Directeur van PEPC Worldwide. Ik kan geen andere locaties bedenken waar dagelijks dergelijke grote aantallen internationale reizigers samenkomen. Ik ben er zeker van dat de geprinte laatste editie van je favoriete krant het wachten op de luchthaven veraangenaamt.

PEPC heeft naast de PEPC Newspaper Vending Unit op HATO Airport, digitale krantenkiosken geinstalleerd bij Lions Dive & Beach Resort, het Sheraton Curacao Resort en SuperClubs Breezes Curacao. De tourismesector is essentieel voor de ontwikkeling van de economie en werkgelegenheid op Curaçao. Door het installeren van onze digitale krantenkiosk kunnen hotels hun gasten en bezoekers een unieke service bieden: de laatste, dagverse editie van hun lokale krant , aldus Raoul Maphar. PEPC verwacht dit jaar 50 PEPC Newspaper Vending Units te installeren op de Nederlande Antillen en Aruba.

Over PEPC Worldwide

PEPC Worldwide, gevestigd in Den Haag, met kantoren in Miami, San Diego en Hong Kong, is een wereldwijde distributeur van digitale content afkomstig van nationale en internationale krantenuitgevers. PEPC, opgericht in 1999, heeft een interactieve digitale krantenkiosk ontwikkeld die on-demand direct de laatste editie van kranten print. De door PEPC en IBM ontwikkelde state-of the-art software en PEPC s Private Multicast Satelliet Netwerk vormen de basis voor een digitaal distributienetwerk dat 99,1 % van de wereldbevolking bestrijkt. Dit netwerk vormt een distributiesnelweg naar krantenkiosken over de gehele wereld.

Voor meer informatie over de activiteiten van PEPC Worldwide kunt u een bezoek brengen aan www.pepcworldwide.com.


- EINDE PERSBERICHT -

Noot voor de redactie (