Nieuw college ten boer

De PvdA en ChristenUnie leveren de wethouders voor het nieuwe college van Ten Boer. Algemeen Belang verleent gedoogsteun.

Het CDA nam als grootste partij het initiatief voor de vorming van een nieuw college. Het lukte die partij niet een meerderheidscollege te vormen.

Vervolgens werd het initiatief overgenomen door de PvdA. Die partij bereikte wel een akkoord met ChristenUnie en met Algemeen Belang. Samen hebben deze drie partijen 8 van de 13 raadszetels.

De heer R.R. Jurjens blijft wethouder namens de PvdA. Mevrouw J.A. Zwerver-Roerig wordt de nieuwe wethouder namens ChristenUnie. Algemeen Belang heeft gedoogsteun toegezegd, maar levert geen wethouder.

De portefeuilleverdeling ziet er (onder voorbehoud) als volgt uit: Burgemeester Pot: Algemeen bestuur; Openbare Orde en Veiligheid; Verkeer, Vervoer en Waterstaat; Volksgezondheid en Milieu. Wethouder Jurjens: Economische Zaken en Werkgelegenheid; Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting; Financiën
Wethouder Zwerver: Onderwijs; Welzijn; Cultuur, Sport en Recreatie; Sociale en Maatschappelijke Voorzieningen.

Als gevolg van het nieuwe dualistisch stelsel zijn de wethouders niet langer lid van de gemeenteraad. Dit betekent, dat namens de PvdA de heer H. Groothof en namens ChristenUnie de heer D. Vonck alsnog zullen worden geïnstalleerd als raadslid.

Ten Boer, 27 maart 2002.