Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 27-03-2002
Persberichten district Heerlen (RKey; 11.50 u) Woensdag, 27 maart 2002

District Heerlen

Heerlen; autogordels
De politie heeft afgelopen dinsdagnamiddag (16.00 tot 17.30 uur) bij een verkeerscontrole op de Kerkraderweg in Heerlen totaal 21 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen betroffen allemaal het niet dragen van de autogordels.

Heerlen; winkeldiefstal
Personeel van een kledingwinkel in het Corio-center in Heerlen betrapte afgelopen dinsdagmiddag een 29-jarige vrouw uit Heerlen bij diefstal van allerlei kledingstukken ter waarde van totaal ruim honderddrie Euro. De vrouw werd betrapt op het moment dat het alarm afging van de detectiepoortjes. Uit de tas van de verdachte de tas kwamen de gestolen kledingstukken tevoorschijn en die werden door de inmiddels gewaarschuwde en gearriveerde politie inbeslaggenomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkel. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte. In het kader van een snelrechtprocedure kreeg de verdachte meteen een dagvaarding mee binnenkort voor de rechter te verschijnen.

Heerlen; hennepkwekerij
Bij controle afgelopen dinsdagnamiddag in een woning aan het Ammonieterf in Heerlen trof de politie een hennepkwekerij aan met totaal ruim 250 hennepplanten waarvan een deel reeds was geoogst en een deel jonge hennepplanten. Die werden allemaal, samen met de aangetroffen apparatuur (ondermeer groeilampen, transformatoren etc.) inbeslaggenomen. De politie die aanwijzingen had dat in de woning hennep werd gekweekt, ging dan ook die dinsdag controleren. De politie maakt proces-verbaal op tegen de bewoners.

Heerlen; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, dinsdag op woensdag nacht op de Willem Barentszweg in Heerlen van een 42-jarige automobilist uit Heerlen bleek dat de Heerlenaar onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij ruim tweemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Hoensbroek; gesignaleerd
Bij controle afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht op de Kouvenderstraat in Hoensbroek van een automobilist, bleek bij controle van diens mede-inzittende man, een 47-jarige man uit Hoensbroek dat die gesignaleerd stond. Daarbij gaat het, ingevolge een rechtelijk vonnis, om een hechtenis van 14 dagen die de Hoensbroekenaar nog moet ondergaan. De man werd meteen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar hij in afwachting van het ondergaan van de hechtenis werd ingesloten.

Nuth; hennepkwekerij
Bij controle afgelopen dinsdagmiddag in een woning aan de Spoorstraat in Nuth vond de politie in een van de kamers een hennepkwekerij met totaal ruim honderdtwintig hennepplanten. Die werden samen met de aangetroffen apparatuur (ondermeer een tiental groeilampen) inbeslaggenomen. De politie die aanwijzingen had dat in de woning hennep werd gekweekt, ging dan ook die dinsdag controleren. De politie maakt proces-verbaal op tegen de bewoner.