Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 27-03-2002
Persberichten district Kerkrade (RKey; 11.55 u) Woensdag, 27 maart 2002

District Kerkrade

Kerkrade; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht op de Van de Weijerstraat in Kerkrade van een 35-jarige automobilist uit die plaats bleek dat de Kerkradenaar onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim 0,7 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte is bij de politie bekend voor een eerder gelijksoortig delict (recidive). De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op. De politie heeft een 34-jarige automobilist uit Herzogenrath (D) bekeurd met een boete van 190 Euro. De Duitse automobilist bleek bij controle afgelopen nacht op de Dominiale Mijnstraat in Kerkrade onder invloed achter het stuur van zijn auto te zitten. Ademanalyse wees een alcoholpromillage uit van bijna 0,6 o/oo. De Duitser heeft de boete meteen betaald.

Kerkrade; hennepkwekerijen
Bij controle afgelopen dinsdag in een woning aan de Einderstraat in Kerkrade trof de politie zowel in de kelder als op zolder hennepkwekerijen aan met totaal 269 hennepplanten en 190 henneptakken/oogst die er lagen te drogen. Die werden samen met de aangetroffen apparatuur (groeilampen, transformatoren, tijdschakelaars etc.) inbeslaggenomen. Omdat de politie aanwijzingen had dat met de electriciteitsmeter was geknoeid, werd Essent ingeschakeld. De bewoner/verdachte is bij de politie bekend voor een eerder bij hem aangetroffen hennepkwekerij. De politie maakt dan ook proces-verbaal tegen hem op. Ook bij een controle in een woning aan de Kaardebol in Kerkrade heeft de politie dinsdagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld. Inbeslaggenomen werden zon 3.880 gram hennep, groeilampem. Transformatoren, ventilatoren etc. De politie maakt ook proces-verbaal op tegen de bewoner.

Kerkrade; dure borstel
De politie heeft een 55-jarige man uit Landgraaf bekeurd met een boete van 115 Euro. Personeel van een winkelbedrijf aan de Roda JC Ring in Kerkrade betrapte de man bij diefstal van een borstel (opzetstuk voor een boormachine) ter waarde van ruim vier Euro en waarschuwde de politie. De verdachte heeft bekend de borstel te hebben willen stelen.

Landgraaf; bekeurd
De politie heeft bij een algemene verkeerscontrole / motorsurveillance in heel Landgraaf totaal 16 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het niet dragen van de autogordel, het rijden door het rode verkeerslicht, het niet APK-gekeurd zijn van het voertuit tot het overschrijden van de terplaatse geldende maximumsnelheid.