Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Èindhoven e.o. 27-03-2002
1e Persbericht van woensdag 27 maart 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte van inbraak in bedrijf aangehouden Op de Varenstraat heeft de politie woensdagochtend rond 5.00 uur een 39-jarige man uit Zoutelande aangehouden. Hij wordt verdacht van een inbraak in een bedrijf aan de Gestelsestraat eerder die ochtend. Uit het pand werden een computer, geld en een afvalcontainer vermist. De dader is binnengekomen door een toegangsdeur open te breken. In de auto van de verdachte werd een afvalcontainer met computerapparatuur aangetroffen. De auto en de aangetroffen goederen zijn in beslag genomen. De verdachte is ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek.

Eindhoven: Tweede verdachte aangehouden na verduistering auto Op de Stationsweg is woensdagochtend rond 2.10 uur een 21-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden. Hij wordt verdacht van heling van een auto. De politie zag de verdachte woensdagochtend rijden in de auto die als verduisterd geregistreerd stond. Maandag werd reeds een 29-jarige verdachte Eindhovenaar aangehouden in deze zaak (zie persbericht 1 dinsdag 26 maart). De 29-jarige verdachte is inmiddels naar huis gestuurd met een dagvaarding. De 21-jarige verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Bromfietser geslagen door automobilist Op de Locatellistraat is woensdag rond 6.00 uur een 35-jarige bromfietser uit Valkenswaard door een automobilist in zijn gezicht geslagen. De bromfietser reed over de Locatellistraat toen hij ingehaald werd door een bestelbus die hem vervolgens afsneed. Hierop seinde de bromfietser met zijn lichten. De bestuurder van de bestelbus stopte en sloeg de bromfietser. Het slachtoffer liep hierbij een bloedneus op. De automobilist is weggereden in de richting van de Karel de Grotelaan.

Helmond: Snelheidscontroles
Op de Burgemeester van Houtlaan werden woensdag tussen 15.10 en 17.45 uur 1.240 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 57 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 92 km/u.

Ook werd op de Molenstraat woensdagavond tussen 19.10 en 21.30 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 439 voertuigen reden 61 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 92 km/u.

Helmond: Bromfietser bekeurd
Op de President Rooseveltlaan is dinsdagavond rond 22.45 uur een 19-jarige bromfietser uit Helmond staande gehouden. De politie zag de bromfietser vanuit de Havenweg over de Kanaaldijk Noord Oost rijden zonder helm en met hoge snelheid. Vervolgens negeerde de bromfietser een rood verkeerslicht op de hoek Steenweg Kanaaldijk Noord West. De bromfiets is overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek. Tegen de bromfietser werd een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond/Bakel: Gestolen auto uitgebrand
Aan de Scheidijk is dinsdagavond rond 21.30 uur een brandende auto aangetroffen. De brandweer bluste de brand. Uit onderzoek blijkt dat de auto eerder die avond vanaf een parkeerterrein aan de Dorpsstraat in Bakel is weggenomen.

Deurne: Bromfietser gewond
Op de Mozartstraat is dinsdagavond een 16-jarige bromfietser uit Deurne gewond geraakt tijdens een aanrijding met een auto. De 58-jarige automobiliste uit Deurne reed over de Beethovenlaan. Toen zij wilde afslaan richting Mozartstraat verleende zij geen voorrang aan de bromfietser, die haar over de Beethovenlaan tegemoet kwam rijden. Hierdoor kwamen beide voertuigen met elkaar in botsing. De bromfietser is met verwondingen aan zijn been overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.

Veldhoven: Onder invloed
Op de Broekweg is woensdagochtend rond 1.40 uur een 48-jarige automobilist uit Veldhoven aangehouden. Uit onderzoek bleek dat hij te veel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 1,55 uit. De man kreeg een rijverbod van zeven uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Automobilist rijdt tegen lichtmast
Op de Bossebaan is dinsdagavond rond 19.40 uur een 70-jarige automobilist uit Veldhoven met zijn auto tegen een lichtmast gebotst nadat hij de controle over zijn stuur had verloren. De bestuurder liep verwondingen aan zijn schouder op en zijn Veldhovense bijrijder (leeftijd onbekend) klaagde over zijn nek en hart. Beiden zijn overgebracht naar het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven.

Geldrop: Aanhouding winkeldieven
Dinsdagmiddag om 15.00 uur zijn op de Langstraat twee mannen van 35 en 39 jaar uit Venray aangehouden. De mannen hadden kort ervoor een winkeldiefstal gepleegd uit een winkel aan de Coevering. Bij de aanhouding werden in de auto van de verdachten drie volle vuilniszakken met gestolen spullen aangetroffen. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld. De aangetroffen goederen zijn in beslag genomen.

Eindhoven: Aanhouding na bedreiging
Dinsdagmorgen om 09.55 uur is op de Europalaan een 28-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht via de telefoon zijn ex-vriendin diverse malen met de dood te hebben bedreigd. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Verdachte diefstal aangehouden
In een woning aan de Rivierensingel is dinsdagmorgen om 08.25 uur een 19-jarige Helmonder aangehouden. De man wordt verdacht van een inbraak in een sportkantine aan de Montgomerystraat tussen zondag 4 en maandag 5 november 2001. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Bakel: Koffiedieven aangehouden
Op het St. Wilbertsplein zijn dinsdagavond om 18.35 uur twee Helmonders van 20 en 30 jaar oud aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de verdachten kort ervoor uit een winkel pakken koffie wegnamen zonder te betalen. Toen de bedrijfsleider van de winkel de verdachten daarop aansprak bedreigde de 30-jarige verdachte hem. Omstanders beletten de beide mannen te vertrekken totdat de politie was gearriveerd. Bij de aanhouding van de verdachten bleken zij in het bezit te zijn van in het totaal 15 pakken koffie. De verdachte zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau. De 20-jarige verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. De 30-jarige verdachte is inverzekering gesteld. De pakken koffie zijn inbeslaggenomen en terug gegeven aan de eigenaar.

Helmond: Aanhouding verdachte inbraak
Op de Kasteel Traverse is dinsdagmorgen om 09.25 uur een 20-jarige inwoner van Heerlen aangehouden. De man liep waggelend over straat en droeg onder zijn jas een laptop. Hij is aangehouden als verdacht van diefstal van goederen uit een woning aan de Wesselmanlaan. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De laptop is inbeslaggenomen.