Provincie Groningen

Groningen, 26 maart 2002 Besluitenlijst nr. 10

1. GS hebben besloten een subsidie van 11.100,- te verlenen aan de Stichting STAP voor het project "Groensector Servicepunt". Het servicepunt is een onafhankelijke organisatie die een coördinerende rol gaat spelen op het gebied van personeelsvoorziening in de agrarische sector met als zwaartepunt glastuinbouw. Voor meer informatie, zie persbericht nr.41, d.d. 19-03-01.

2. GS hebben besloten een eenmalige subsidie van 223.000,- te verlenen aan de Groninger Jeugdhuizen Leger des Heils (GJL) uit de doeluitkering Jeugdhulpverlening voor de ontwikkeling en implementatie van een nieuw clientinformatie en -volgsysteem CLEVER.

3. In een brief aan de statencommissie Milieu, Verkeer en Vervoer doen GS hen het jaarverslag toekomen van de Muskusrattenbestrijding 2000. Voor meer informatie, zie persbericht nr. 42, d.d. 19-03-01.

4. In een brief aan de statencommissie Milieu, Verkeer en Vervoer informeren GS hen over de uitvoering van het Besluit Risico Zware Ongevallen 1999. Voor meer informatie, zie persbericht nr. 43 , d.d. 19-03-01.

5. In een brief aan de statencommissie Welzijn, Zorg en Cultuur informeren GS hen over het plan van aanpak voor de vorming van het Bureau Jeugdzorg.

6. GS hebben de voortgangsrapportage 2001/2002 vastgesteld van de promotor biologische landbouw.

7. GS hebben het programma groot onderhoud wegen 2002 vastgesteld. Voor meer informatie, zie persbericht nr. 44, d.d. 19-03-01.
8. GS hebben besloten een subsidie van 69.428,37 te verlenen aan de LTO voor het project "TOAS". TOAS is een landelijk project gericht op het bepalen van de toekomstplannen van akkerbouwers en vollegrondsgroentetelers. De regionale invulling van dit project is geschikt om boeren die betrokken zijn bij herinrichtingplannen te ondersteunen bij herplaatsing of een eventuele bedrijfsbeëindiging.

9. In een brief aan de statencommissie Welzijn, Zorg en Cultuur verstrekken GS hen de voortgangsrapportage m.b.t. het Actieprogramma Cultuurbereik. In het actieprogramma is afgesproken dat lokale overheden een programma ontwikkelen dat tot doel heeft het bereik van de kunsten te verbeteren. Hiertoe is door Provinciale Staten bij de beleidsbegroting 2001 een budget vastgesteld.

10. GS hebben besloten een brief te schrijven aan de Statencommissie Welzijn Zorg en Cultuur over het speerpunt Vermaatschappelijking van de Zorg, een van de vier speerpunten van het provinciaal Welzijnsbeleid. In de brief zegt het College bestaande projecten zoals het de integratie van geestelijk en verstandelijk gehandicapten in hun woonwijk of bijvoorbeeld invoeren van het fenomeen zorgboerderijen wil verbreden en verbeteren.
11. GS hebben besloten een budgetsubsidie van 229.100,- te verlenen aan het IVN.

12. GS hebben besloten een subsidie van 9.000,- te verlenen voor het jaarprogramma 2002 van het regionaal Cultuurplan Westerkwartier.
13. GS hebben besloten goedkeuring te onthouden aan het bestemmingsplan "Kom Marum" van de gemeente Marum. Het plan komt niet voor goedkeuring in aanmerking wegens strijd met het recht, de tervisielegging van het ontwerpplan is namelijk niet in de Staatscourant gepubliceerd.

14. GS hebben besloten een subsidie van 3.500,- te verlenen aan Stichting De Brug voor diverse sportieve- en recreatieve activiteiten voor verstandelijk gehandicapten in de provincie Groningen.

15. GS hebben besloten een subsidie van 730,- te verlenen aan de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen voor een eendaagse deskundigheidstraining voor commissieleden. Deze aanvraag past binnen het provinciale speerpunt "versterking van het vrijwilligerswerk".

16. GS hebben besloten een subsidieverzoek van de Stichting Fundacao da Unidade Angola voor de organisatie van culturele activiteiten af te wijzen, omdat het verzoek niet voldoet aan de subsidievoorwaarden.

17. Het college van GS heeft vandaag besloten verschillende subsidies toe te kennen voor culturele activiteiten. Deze subsidies worden toegekend in het kader van de subsidieregeling voor incidentele culturele activiteiten. De aanvragen zijn beoordeeld door de Groninger Adviescommissie Cultuur. Het gaat om de 1e subsidieronde van 2002. In totaal vinden er vier rondes plaats in een jaar. Het betreft de volgende subsidietoezeggingen: Stichting Nuver - 17e Noord-Nederlandse Liedjes Festival (1.996,63), Happy Ship - computeranimatiefilm Kosmotroniks-going underground ( 5.840,61), Gronings Centrum, voor het Amateurtheater - Éénakterfestival 2002
( 3.403,35), St. Collegium Musicum Groningen - concertserie stad Groningen 2002
( 2.268,90), St. Prinses Christina Concours - editie 2002 ( 5.445,36),
St. Guyandroni i.o. - dansproductie Four Lives ( 9.075,60), St. Gamma - muziekproject Alle Hoeken, deel 2 ( 907,56), St. Peter de Grote Festival - Festival 2002 ( 2.268,90), St. Danstheater Zazu - dansproductie Zus en Zo (5.672,25), St. Dat D'Art - beeldend theaterproductie De Publiekstrekker ( 9.075,60).
18. GS hebben besloten een subsidie van 4.500,- te verlenen aan de Stichting Oude Groninger Kerken en de Stichting Groninger Landschap voor het opstellen van een projectplan t.b.v. een educatieproject op het gebied van water voor het voortgezet onderwijs.

19. GS hebben besloten een subsidieverzoek van de Stichting ter behartiging van de belangen van Scouting Fivelgroep Eemsmond uit Delfzijl voor de reparatiekosten van de wachtboot "een Groninger bolpraam" af te wijzen, omdat het verzoek niet voldoet aan de subsidievoorwaarden.

20. GS hebben besloten een bijdrage van 58.991 te verlenen aan het openluchtmuseum Het Hoogeland te Warffum als co-financiering voor de realisatie van een archeologisch steunpunt in dit museum. De totale kosten, waarvoor een Leader bijdrage van 106.140 beschikbaar is gesteld, bedragen 233.198.
Het steunpunt bestaat uit de volgende onderdelen: museale presentatie, DVD presentatie, een fietsroute met beschrijving en een publikatie voor een brede doelgroep. Op deze wijze wordt er een bijdrage aan de ontwikkeling van het (cultuur) toeristische aanbod in het Hoogeland verwacht.

21. GS hebben besloten een subsidie van 15.000,- te verlenen aan Stichting Nij voor het project "Impuls voor de nieuwe Groninger muziek". Het doel van dit meerjarige project is om een nieuwe impuls te geven aan de muziek in de Groninger streektaal. Hiervoor wil men op zoek naar een aantal goede eigentijdse componisten en tekstschrijvers, vertolkers en arrangeurs. Het streven is om drie jaar lang, elk jaar gemiddeld 20 nummers te realiseren. De initiatiefnemers zijn de makers van het programma "Noorderrondrit" op radio Noord, dit programma zal ook het platform zijn voor de presentatie van het nieuwe materiaal.