Gemeente Amsterdam


---
|
Gemeentelijke onderscheidingen uitgereikt

Gemeentelijke onderscheidingen uitgereikt

Op dinsdag 26 maart heeft wethouder Duco Stadig de Frans Banninck Cocq Penning uitgereikt aan de heren T. de Roode en P. Korzelius vanwege hun afscheid per 1 april als directeur-bestuurder respectievelijk voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Algemene Woningbouwvereniging (AWV).

De heer De Roode is de afgelopen decennia een van de belangrijkste gesprekspartners voor de gemeente over volkshuisvesting geweest. Hij vertegenwoordigde de Amsterdamse Federatie van Woningbouwcorporaties in verschillende bestuursfuncties en op elk aspect van het beleidsterrein. Hij was betrokken bij de ontwikkeling van tientallen projecten in de stad, in stadsvernieuwingsgebieden en nieuwe wijken (zoals de Nieuwmarkt en Holendrecht). Het huidige distributiestelsel is mede door zijn inbreng tot stand gekomen en geslaagd. Recent zijn zijn inspanningen met de gemeente voor woningbouw in Paramaribo. Hij heeft de AWV met behoud van de verenigingsstructuur omgebouwd tot een hedendaagse organisatie, waarin de leden nog steeds een grote rol hebben.

De heer Korzelius is meer dan twintig jaar in verschillende functies bestuurslid van de AWV geweest. Sinds de structuurwijzigingen bij de AWV is hij vanaf 2000 voorzitter van de Raad van Commissarissen. Naast zijn dagelijkse werk bij de Nationale Woning Raad heeft hij ook nog andere politieke en bestuursfuncties vervuld. Hij was onder meer lid van de Provinciale Staten van Noord-Holland en lid van het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht. Voor het eerste deel van het gemeentelijke project in Kosovo, de bouw van woningen in Peja, heeft de gemeente Amsterdam nauw met de heer Korzelius als projectmanager Internationale Zaken samengewerkt. Ook maakte hij deel uit van het Platform Gemeentelijke Woningbedrijven.

De Frans Banninck Cocq Penning wordt uitgereikt aan diegenen die zich gedurende een periode van circa tien jaar verdienstelijk hebben gemaakt voor Amsterdam. Het gaat om personen die een betaalde baan hebben en uit hoofde van hun functie in allerlei comités en stichtingen zitting hebben.

Cynthia Hendriks

^


-

© gemeente Amsterdam - 27-03-2002