Ingezonden persbericht


- PERSBERICHT-
Eindhoven, 27 maart 2002

Eerste kinderopvang informatiewinkel geopend in Eindhoven

Korein kinderopvang opent de eerste informatiewinkel voor kinderopvang in Nederland. Na een maand test draaien in maart zijn vanaf 1 april de deuren geopend voor iedere inwoner van Eindhoven en omstreken. De informatiewinkel is gevestigd in het centrum van Eindhoven aan de Hertogstraat 29A (t.o. het Diagnostisch Centrum).

De functie van de winkel is tweeledig. Bezoekers kunnen aan de balie alle vragen stellen over kinderopvang, de plaatsingsmogelijkheden, tarieven, etc. Ze kunnen met hulp van de baliemedewerker een aanmeldingsformulier invullen. Anderzijds kunnen werkzoekenden die geĂŻnteresseerd zijn in een baan in de kinderopvang in de informatiewinkel terecht om zich in te schrijven, vragen te stellen of sollicitatiegesprekken te voeren. In de etalage komen de op korte termijn beschikbare kinderopvangplaatsen te hangen, alsmede alle openstaande vacatures.

Korein wil hiermee bereiken dat alle vragen persoonlijk beantwoord kunnen worden, naast de bestaande schriftelijke informatie en de virtuele informatie op de website. Veel ouders of verzorgers hebben specifieke uitleg nodig over de soorten kinderopvang, de tarieven en de subsidies, de aanmeldings- en opzeggingsprocedure, incidentele opvang, vakantieopvang, opvang voor gehandicapte kinderen, etc. Zonder hiervoor een afspraak te maken, kunnen zij terecht in de winkel. Ook toekomstige sollicitanten willen vaak meer uitgebreide informatie over bijvoorbeeld de CAO kinderopvang, secundaire arbeidsvoorwaarden, sollicitatieprocedures, vacatures, etc. In de Korein informatiewinkel worden ze persoonlijk te woord gestaan.

Korein is de afgelopen 10 jaar uitgegroeid tot de grootste organisatie op het gebied van kinderopvang en buitenschoolse opvang in Eindhoven en omstreken. Inmiddels heeft de organisatie 39 vestigingen en biedt opvang aan zo'n 3500 kinderen in de leeftijd van 0-13 jaar. Korein heeft 750 werknemers in dienst. / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

EINDE PERSBERICHT