Provincie Limburg

Provincie investeert ruim 1 miljoen in Life Sciences

Gedeputeerde Staten van Limburg stellen aan Provinciale Staten voor om
1,34 miljoen te investeren in de ontwikkeling van Life Sciences. De investering is bestemd voor de realisatie van een gebouw ten behoeve van starters op het gebied van de Life
Sciences/Levenswetenschappen in de onmiddellijke nabijheid van het kenniscluster UM/AZM. Hierdoor ontstaat een omgeving waar een kwalitatief hoogwaardige kennisinfrastructuur tegen redelijke huurprijzen ter beschikking staat, waaronder laboratoriumruimte, faciliteiten en begeleiding. De totale kosten bedragen 11,35 miljoen.

In totaal zullen in Nederland zes dergelijke centra door het Ministerie Economische Zaken met een bijdrage van 2,3 miljoen worden ondersteund. Het belang van de Incubator Life Science is het leveren van een structurele bijdrage aan de verdere ontwikkeling van het life science cluster in de provincie Limburg. In de innovatienota RIS-Limburg.nl wordt dit onderwerp aangemerkt als één van de speerpunten binnen het provinciaal economisch beleid. In het kader van het Actieplan Life Sciences 2000-2004 van het Ministerie van Economische Zaken (Biopartner programma) is eind 2000 een businessplan voor de Incubator Life Sciences te Maastricht ingediend. Dit businessplan is opgesteld door een werkgroep bestaande uit vertegenwoordigers van Universiteit Maastricht (UM), Academisch Ziekenhuis Maastricht (AZM), de Industriebank LIOF, de gemeente Maastricht en de Provincie Limburg en is mede gebaseerd op een haalbaarheidsonderzoek, uitgevoerd door ETIL.

27-3-2002 13:52