Grontmij

Grontmij NV



27-3-2002 - Implementatie Kaderrichtlijn Water in Turkije

Landen die willen toetreden tot de Europese Unie, moeten voldoen aan de wetgeving. Op het gebied van water speelt hierbij de Kaderrichtlijn Water een belangrijke rol. In samenwerking met Turkse organisaties stelt Grontmij een plan op waarbij het proces voor implementatie van de waterwetgeving centraal staat.

In Turkije zijn diverse organisaties betrokken bij het waterbeheer. Ze opereren allemaal als eilandjes. Een van de doelen van het project is het opstellen van een Nationaal Platforum waarin de verschillende bij het waterbeheer betrokken actoren zitting hebben. Daarnaast moet Grontmij als voorbeeldproject een beheersplan opstellen voor het stroomgebied van Lake Uluabat. Hierbij wordt het concept toegepast dat is ontwikkeld voor Lake Tai in China. De internationale projectervaring gecombineerd met specifieke ervaringen met waterbeheer in Nederland heeft geleid tot dit nieuwe concept.

Samenwerking
Het project wordt in samenwerking uitgevoerd met het Nederlands Economisch Instituut (onderdeel van ECORYS) en het IHE-Delft. Daarnaast vindt ondersteuning plaats via Grontmij's lokale partner in Turkije: Kentkur. Zij beschikken over de nodige expertise en zijn uitstekend op de hoogte van de lokale omstandigheden. De Nederlandse overheid heeft subsidie toegekend omdat ze het gedachtegoed van de Kaderrichtlijn Water wil stimuleren en samenwerking met de tot de Europese Unie toetredende landen wil stimuleren.

Meer informatie kunt u krijgen bij Enrico Moens.


---