Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 27-03-2002
Persberichten district Sittard (HP 13.10 uur) Woensdag 27 maart 2002

Sittard, twee inzittenden auto aangehouden na diefstal paaskrans: Woensdagmorgen 27 maart 2002 heeft de politie twee inzittenden van een personenauto aangehouden nadat de passagier vanaf een woning aan de Broekstraat te Sittard een paaskrans wegnam. De bestuurder van de auto bleek onder invloed zijn auto te hebben bestuurd. Een politiepatrouille zag woensdagmorgen omstreeks 02.15 uur een auto over de Broekstraat in Sittard rijden. De bestuurder bracht zijn auto tot stilstand voor een woning waarna de passagier uitstapte en vanaf een woning een paaskrans wegnam. Daarna stapte hij met medeneming van de paaskrans weer in waarna de bestuurder wegreed. Kort daarna volgde een controle door de politie waarbij beide inzittenden door de politie werden aangehouden. De bestuurder bleek behoorlijk naar het gebruik van alcohol te ruiken en moest een alcoholblaastest ondergaan. De uitslag gaf aan dat er alcohol in het spel was. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau voor het instellen van een verder onderzoek. De bestuurder moest zijn medewerking verlenen aan een ademanalyse. De uitslag van deze analyse gaf een alcoholpromillage aan tussen 1.5 en 1.6 promille. Het rijbewijs van de bestuurder werd daarop ingevorderd.
Tegen beide aangehouden verdachten wordt in het kader van afhandeling snelrecht proces-verbaal opgemaakt wegens de diefstal van de paaskrans. De krans zal vandaag nog worden terugbezorgd aan de rechtmatige eigenaar. De bestuurder, een 23 jarige inwoner van Sittard, staat daarnaast nog een vervolging wegens het rijden onder invloed te wachten. De andere verdachte is een 18 jarige inwoner van Oirsbeek.

Geleen, woninginbraak:
Woensdagavond 26 maart 2002 heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Borrekuilstraat te Geleen. De bewoonster liet woensdagavond haar hond voor een korte tijd uit en kwam na een afwezigheid van een half uurtje terug bij haar woning. Een klapraam aan de achterzijde van de woning bleek geforceerd te zijn waardoor de inbreker de toegang tot de woning kreeg. Uit de woning werden een portefeuille met als inhoud een rijbewijs, paspoort en kentekenbewijzen van de auto ontvreemd. Tevens werd een bankpas weggenomen. De bewoonster heeft van de inbraak bij de politie aangifte gedaan.

Sittard, woninginbraak:
Op dinsdag 26 maart 2002 heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Aan Hiemstenrade te Sittard. De ruit van een keukenraam werd ingegooid waardoor de toegang tot de woning werd verkregen. Het gehele huis werd doorzocht en er werd een behoorlijke ravage aangericht. Er werden diverse goederen weggenomen onder andere twee fietsen die uit de garage werden ontvreemd. De bewoonster heeft van de inbraak bij de politie aangifte gedaan.

Geleen, jeugdige winkeldiefjes:
Twee 13 jarige meisjes beiden woonachtig te Elsloo zijn dinsdagmiddag in een grootwarenhuis aan de Markt te Geleen op heterdaad betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal.
Personeel van het warenhuis zag het tweetal enkele sieraden wegnemen en deze vervolgens niet betalen. Toen het tweetal de winkel wilde verlaten werden zij ter verantwoording geroepen. Zij bleken voor een winkelwaarde van bijna 26 euro ontvreemd te hebben. De gewaarschuwd politie heeft het tweetal meegenomen naar het politiebureau waar tegen hen proces-verbaal werd opgemaakt. Na verhoor werden zij onder ouderlijk gezag geplaatst. Medewerkers van het buro Halt zullen zorgen voor een verdere afhandeling. De gestolen sieraden zijn inmiddels terug gegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Geleen; hennepkwekerij:
De politie heeft een bewoonster van een woning aan de Stokroosstraat in Geleen in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie bekeurd met een boete van 900 Euro. Bij controle vanmorgen, woensdagmorgen in de woning vond de politie op zolder een hennepkwekerij met totaal 87 hennepplanten. Die werden samen met de aangetroffen apparatuur (zes groeilampen, 6 transformatoren, een ventilator etc.) inbeslaggenomen.