Psycho-medisch centrum Parnassia

Persbericht
---

Apeldoorn, 27 maart 2002

PinkRoccade sluit overeenkomst met Parnassia, psycho-medisch centrum

PinkRoccade gaat de komende 5 jaar een belangrijke rol spelen in de uitvoering van het ICT-beleid van Parnassia, psycho-medisch centrum, door het ondersteunen van de ontwikkeling van een geïntegreerd cliëntenvolgsysteem (GCS). Beide partijen hebben hiertoe onlangs een langlopende mantelovereenkomst afgesloten.

In de visie van Parnassia is het van cruciaal belang, dat er fasegewijs een GCS/Parnassia ontstaat, dat on-line beschikbaar is voor verschillende soorten gebruikers. Hiermee wordt een brug geslagen naar de cliënten van Parnassia (als zorgconsumenten), die zo via het web kunnen communiceren met hun hulpverlener en hun eigen dossier kunnen inzien. In eerste instantie worden circa 1200 medewerkers op dit systeem aangesloten, maar dit zal in de toekomst verder gaan uitgroeien.

Met deze overeenkomst wil Parnassia, als organisatie voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ) in de regio Den Haag, concreet invulling geven aan haar visie, dat zij op een professionele, open en bijdetijdse manier wil omgaan met haar cliëntengegevens en de communicatie daarover. De GGZ-instelling wordt bij de uitvoering van dit project ondersteund door het bedrijfskundig adviesbureau Steenwinkel Kruithof Associates.

GCS/Parnassia
Na een uitvoerig selectietraject heeft Parnassia gekozen voor de mogelijkheden die PinkRoccade biedt voor het ontwikkelen en onderhouden van een geïntegreerd cliëntenvolgsysteem, te weten GCS/Parnassia.

Psygis/Dossier
PinkRoccade heeft zich met Psygis inmiddels ruimschoots bewezen als continue factor op het gebied van applicatieontwikkeling in de GGZ. Parnassia zal de komende 5 jaar dan ook doorgaan met Psygis als onderdeel van het GCS. Onderdelen hiervan zijn Psygis/Dossier, het elektronisch cliënten dossier, en het perspectief om via een zogenaamde portal de communicatie te regelen van Parnassia met onder meer huisartsen.

Over Parnassia
Parnassia, psycho-medisch centrum is de organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in de regio Den Haag. Parnassia is uitgegroeid tot een ambitieus psycho-medisch centrum en begeleidt, behandelt en verpleegt mensen met psychische problemen. Parnassia stelt de vraag van de cliënt centraal: zorg op maat, kleinschaligheid en individuele aandacht voor de cliënten. Vanuit 25 locaties in Den Haag en omstreken worden producten van zorg en preventie aangeboden. Het aanbod per locatie verschilt al naar gelang de intensiteit van behandeling - ambulant, deeltijdbehandeling en 24-uurs opname - en de problemen van de doelgroep voor wie het aanbod bedoeld is.

Over PinkRoccade Healthcare PinkRoccade Healthcare biedt diensten op het gebied van systeemintegratie en beheer van zowel applicaties als systemen en netwerken. Daarnaast ontwikkeld zij tevens zorgondersteunende en facilitaire systemen voor zorgorganisaties in de algemene gezondheidszorg, verpleeg- en verzorgingshuizen, gehandicaptenzorg en is op dit gebied zelfs marktleider in de geestelijke gezondheidszorg. Voor deze opdrachtgevers levert PinkRoccade al jaren een bijdrage aan de stroomlijning van processen en de koppeling van intramurale en extramurale zorg en biedt ondersteuning op het hele terrein van informatieverwerking en communicatie - binnen én tussen zorgorganisaties. Met de acquisitie vorig jaar van TwoWay en deelname in PharmaPartners heeft het bedrijf aangegeven een toonaangevende rol te wil spelen als ICT-leverancier in de gezondheidszorg. Door deze recente ontwikkelingen heeft PinkRoccade zowel de schaalgrootte als de expertise in huis om hieraan invulling te geven.

Over Steenwinkel Kruithof Associates Steenwinkel Kruithof Associates is een bedrijfskundig adviesbureau uit Amsterdam, gespecialiseerd in informatiearchitectuur, ketenintegratie en project- en verandermanagement voor de toepassing van moderne ICT. Het bureau is in 1984 opgericht en werkt onder meer graag en met succes met organisaties in de gezondheidszorg.
---


Noot voor de redactie,