VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

Leona Philippo beleeft premiere als derde Aida

Morgenavond beleeft Leona Philippo haar première als alternate in de rol van Aida in Elton John en Tim Rice's gelijknamige musical in het Fortis Circustheater te Scheveningen. De rol van Aida wordt vertolkt door hoofdrolspeelster Chaira Borderslee en twee keer per week door haar alternate Carolina Dijkhuizen of Leona Philippo. Als alternates vervangen zij de hoofdrolspeelster op een vrije dag of bij ziekte. Op 22 januari beleefde Carolina Dijkhuizen met veel succes haar alternate première als Aida. Nu is het de beurt aan Leona Philippo om te debuteren als laatste van de drie Aida's. Leona Philippo zal tenminste een keer per week de rol van slavin Aida vertolken.

Voor de eindstrijd naar de felbegeerde titelrol heeft Leona Philippo drie maanden lang een intensief trainingsprogramma gevolgd met zang-, dans-, spraak-, en acteerlessen. Na een intensieve repetitieperiode en diverse try-outs beleeft Leona Philippo morgenavond haar eigen première.

Leona Philippo werd in 1979 geboren in Canada en kwam op haar zesde naar Nederland, waar zij opgroeide in Oegstgeest, Lisse en Sassenheim. Leona Philippo volgde de opleiding Zang en Piano aan het Conservatorium in Rotterdam. Zij trad op in Ahoy' met bands als Sat-R-Day en Romeo en was te zien in de finale van de Heineken Cross Over Awards. Daarnaast tourde ze met de Nits en Arling & Cameron door Nederland en Europa en trad ze ook op in Tokio. Leona Philippo won de derde prijs bij Kunstbende met het close-harmony kwartet H.E. Naast muziek deed ze ook ervaring op in het theater: ze speelde bij Anglo-American Theatre Group in Musicals als Sinbad the Sailor, Wind in the Willow en Little Miss Muffet.

Elton John en Tim Rice's Aida speelt zich af in het Egypte van de farao's, dat in strijd is met het buurland Nubië. Aida, dochter van de koning van Nubië, wordt aan de oever van de Nijl gevangen genomen door de Egyptische legerkapitein Radames. Hij schenkt haar als slavin aan zijn verloofde Amneris, dochter van de farao. Het drama slaat toe als Radames verliefd wordt op de beeldschone slavin Aida en Amneris er achter komt dat zij een rivale heeft. Op haar beurt raakt Aida in een innerlijke tweestrijd omdat een verhouding met Radames zal worden gezien als verraad aan haar volk.

VOOR MEER INFORMATIE OF FOTO'S:
Joop van den Ende Theaterproducties B.V., Public Relations & Voorlichting, Suzan Bloemscheer, (020) 3052 289/ (06) 2297 4951. E-mail suzan.bloemscheer@stageholding.nl
www.musicals.nl

Elton John en Tim Rice's Aida is een co-productie van Disney Theatrical Productions en Joop van den Ende Theaterproducties.

27 mrt 02 15:01