FNV BONDGENOTEN

Onder cao Levensmiddel lopen vast

Derde ronde cao Groothandel Levensmiddelen eindigt in patstelling

De derde onderhandelingsronde voor de cao Groothandel Levensmiddelen is dinsdag 26 maart geëindigd in een patstelling. De werkgevers willen niet meer reageren op andere zaken dan een beperkte loonsverhoging, verhoging van de pensioenpremies en verruiming van arbeidstijden. FNV Bondgenoten wil in de CAO over meer arbeidsvoorwaarden afspraken maken.

FNV Bondgenoten wil onder andere de verlofregeling en toeslagen op overwerk verbeteren. Tevens wil de vakorganisatie afspraken maken over wachtdagen bij ziekte en reïntegratie.

FNV Bondgenoten vindt de houding van werkgevers uitermate vreemd. Normaal wordt in het onderhandelingsproces gereageerd op elkaars voorstellen en handreikingen. Nu wordt van bonden verwacht bij voorbaat bijna alle voorstellen zonder discussie in te trekken.

De opstelling van de werkgevers kan ertoe leiden dat FNV Bondgenoten dit opvat als een afwijzing van haar voorstellen. Op 9 april bespreken FNV Bondgenoten, Dienstenbond CNV en De Unie de situatie op een gezamenlijke bijeenkomst van de kaderleden.

In de sector Groothandel Levensmiddelen werken 15.000 tot 20.000 mensen verspreid over ruim 300 bedrijven.

Meer informatie:
Jos Brocken, bestuurder Handel

06-22973943
Kijk voor achtergronden ook op www.bondgenoten.fnv.nl, bij CAO nieuws bij levensmiddelen

27 mrt 02 15:01