Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 27-03-2002
persberichten woensdagmiddag 27 maart 2002

Bert Visser. Bert Peters neemt na 18.00 uur over.

HUURDER BETAALT NIET

ZEEGSE - Een 57 jarige kamerverhuurster uit Zeegse is de dupe geworden van een huurder die zonder betalen verdween en bovendien nog een KTV en een ouderwetse naaimachine meenam. Aan de hand van het signalement dat de vrouw verstrekte denkt de politie gaat dat het hierbij gaat om een 45 jarige man zonder vaste woonplaats. Navraag leerde dat deze man bij diverse politiekorpsen in het hele land in de boeken staat wegens verduistering, diefstal en flessentrekkerij. In Drenthe hebben zich dergelijke zaken voorgedaan in Gasselte en Schipborg.

VALSE PAPIEREN

MEPPEL - Bij uitzendbureaus in Meppel hebben zich de afgelopen tijd met enige regelmaat personen aan de balie gemeld die zich bij de inschrijving als werkzoekende legitimeerden met een valse ID kaart. De vervalsing kwam aan het licht toen een tot nu toe onbekende man, hoewel hij in het bezit van de ID kaart was, niet eens zijn geboorteplaats- en datum wist te noemen. Uit onderzoek kwam vast te staan dat de oorspronkelijke eigenaar van de kaart, een 33 jarige inwoner van Rotterdam, meerdere keren aangifte heeft gedaan van vermissing van zijn ID kaart. De politie vermoedt, dat hij zijn "vermiste" ID kaarten heeft verkocht.

TANKEN ZONDER BETALEN

ZUIDLAREN - Een tot nu toe onbekende automobilist heeft woensdagmorgen rond 07.00 uur bij een tankstation aan de Verlengde Stationsweg in Zuidlaren voor ruim 50 Euro diesel getankt en is zonder de brandstof af te rekenen weggereden in de richting dorpscentrum.

De caissière vertelde de politie dat het bij de dader ging om een lange blanke man. Ze schatte de leeftijd op 30 tot 35 jaar. De man droeg een groen petje. Hij reed volgens de vrouw in een donkere auto, model sedan.