Gemeente 's-Gravenzande

Voorlichtingspagina 27 maart 2002

VAC onderzoekt woonkwaliteit

56 appartementen aan Florence Nightingalelaan

De Vrouwen Adviescommissie voor de woningbouw in 's-Gravenzande (VAC) start binnenkort een woonkwaliteitonderzoek in de appartementen aan de Florence Nightingalelaan.

De VAC is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie. De VAC adviseert de gemeente en ontwerpers over de bouwplannen. Hierbij wordt vooral gekeken naar de praktische bruikbaarheid van woonruimte.

Een methode om naderhand te kijken of die uitgebrachte adviezen kloppen met de werkelijke situatie, is het houden van een woonkwaliteitonderzoek. Zo'n onderzoek wordt gehouden als de woningen enige tijd zijn bewoond. Zijn. Dat gaat nu gebeuren bij de appartementen aan de Florence Nightingalelaan. De bouwplannen zijn indertijd ook door de VAC beoordeeld.

Commissievergaderingen

Op dinsdag 2, woensdag 3 en donderdag 4 april zijn er openbare commissievergaderingen in het stadhuis. Hieronder kunt u lezen welke onderwerpen er bij de verschillende commissies op de agenda staan. In de agenda's kunnen nog veranderingen optreden. Wanneer u er zeker van wilt zijn dat een bepaald punt tijdens een vergadering aan bod komt, kunt u het beste vooraf even contact opnemen met de secretaris van de betreffende commissie.

Commissie Wegen en Groen, Verkeer, Sport en Milieu (dinsdag 2 april, 19.30 uur)

* Krediet vervanging riolering op de hoek Mr. Schokkingstraat/Van de Kasteelestraat

* Krediet herinrichting 's-Gravenzandse Bosjes
* Krediet renovatie veld 2 van het Julianasportpark
* Krediet herstelwerkzaamheden als gevolg van wateroverlast in september 2001

* Krediet herinrichting Van der Kest Wittensstraat
* Vaststelling van het milieu-uitvoeringsprogramma 2002-03-25
* Krediet t.b.v. glastuinbouwbedrijven en milieu
* Wijziging van de Regeling Milieubureau Westland
Commissie Cultuur, Welzijn en Onderwijs
(woensdag 3 april, 19.30 uur)

* Toegankelijkheidsonderzoek semi-openbare gebouwen
Commissie Financiën, Ruimtelijke Ordening, Volkshuisvesting en Sociale Zaken
(donderdag 4 april, 19.30 uur)

* Krediet voor het opstellen van een welstandsnota
* Vaststelling van bestemmingsplan Gaswinningslocatie
* Vaststelling bestemmingsplan Buitengebied 1e herziening
* Ongegrond verklaren van bezwaren tegen besluit 22 mei 2001 tot wijziging van de bestemming krachtens artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening

* Begrotingswijzigingen

De agendastukken voor deze vergaderingen kunt u vanaf vrijdag a.s. inzien bij het informatiepunt in de hal van het stadhuis (tijdens openingsuren) en in de bibliotheek aan het Zandeveltplein.

Openbare hoorzitting

Commissie bezwaar- en beroepschriften

De voorzitter van de commissie bezwaar- en beroepschriften maakt bekend, dat deze commissie op woensdag 3 april 2002 in het stadhuis van s-Gravenzande in vergadering zal bijeenkomen. Tijdens deze vergadering worden de volgende bezwaarschriften behandeld.

19:40 uur
Openbare hoorzitting inzake het bezwaarschrift van de heer W.H.A. Heus en het bezwaarschrift van de heer L.P.J. Quak, de heer N.P. Heus, de heer H. van Geest, de heer G.J. Boon en G. Boon, de heer A.C. van Baalen, de heer M. van Baalen, de heer Th. Van der Kaaij, de heer J. Poort, de heer N.L. van der Houwen, de heer A.J.B. van Holsteijn, de heer A. van Onselen, de heer B. Boers en de firma M. van der Hout Tuinbouw B.V. tegen het besluit van het college om op grond van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen voor het inrichten van een tijdelijk opslagterrein ten behoeve van wegaanleg aan de Oostduinlaan te s-Gravenzande.

20:10 uur
Openbare hoorzitting inzake het bezwaarschrift van de heer P.J. Verhoeckx tegen het besluit van het college om goedkeuring te verlenen aan het gemelde bouwplan ten behoeve van de bouw van een serre op het perceel Sand-Ambachtstraat 55 te s-Gravenzande.

20:30 uur
Openbare hoorzitting inzake het bezwaarschrift van de firma A.H. van Staalduinen en Zn. B.V. tegen het besluit van het college om een dwangsom op te leggen wegens het overtreden van de voorwaarden in de milieuvergunning betreffende assimilatiebelichting.

20:50 uur
Gesloten hoorzitting inzake het bezwaarschrift van de familie Stapel-Voois tegen het besluit van het college om het verzoek om aangemerkt te worden als urgent woningzoekende af te wijzen.

21:10 uur
Openbare hoorzitting inzake het bezwaarschrift van de heer J.J.C.M. Veenman tegen het besluit van het college om een dwangsom op te leggen wegens het gebruik van de woning Poelkade 44a in strijd met het bestemmingsplan.

21:30 uur
Openbare hoorzitting inzake de bezwaarschriften van de heer S. Meistrok, de heer of mevrouw S.A.F. van Zeijl en de heer of mevrouw A.F. van Bergen, mevrouw H. Israïl-De Winter, de heer H. Geers en mevrouw M.S. Dekkers en de heer J.C.M. Kortekaas tegen het besluit van het college om een vergunning af te geven voor de bouw van een bedrijfshal aan de Hoflaan te s-Gravenzande.

De hoorzittingen zijn openbaar (behalve gesloten zittingen). Inlichtingen kunnen vooraf worden ingewonnen bij de secretaris van de commissie, mevrouw mr. M. van Gils (tel. 0174-430124).

Andere ophaaldag huisvuil

In verband met de paasdagen wordt het huisvuil niet opgehaald op maandag 1 april (2e paasdag), maar op dinsdag 2 april.

Tijdelijke referendumwet

Aanwijzing ambtenaren

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de volgende personen aan te wijzen als ambtenaren ten overstaan van wie een inleidend verzoek (art. 45 lid 2 Tijdelijke referendumwet) kan worden ingediend en/of ten overstaan van wie een ondersteuningsverklaring (art. 76 lid 2 Tijdelijke referendumwet) kan worden afgeleverd:
* L.D. van der Mark

* R.N.F. Groenendijk

* Mw. A. Smit-Pannekoek

* Mw. S. van Leeuwen-van Assendelft

* Mw. M. Enthoven-Behrtel

* Mw. N.N. van Halewijn-van den Ende

* Mw. J.S. Dessens

Dit besluit treedt in werking op 27 maart 2002. Kapvergunning

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen een kapvergunning te verlenen aan:

* mevrouw N. Buijs-Alblas, voor het kappen van struiken, fruitbomen en coniferen in de tuin aan de Maasdijk 116 te s-Gravenzande.


* het Hoogheemraadschap van Delfland heeft van de Provincie Zuid-Holland toestemming gekregen voor het kappen van 17 bomen aan de Monsterseweg nrs. 20 t/m 52 in verband met het vervangen van duikers.

Over dit voornemen kan een ieder binnen vier weken na publicatie schriftelijk of mondeling zijn/ haar zienswijze kenbaar maken. De stukken liggen ter inzage in het stadhuis bij de balie van kamer 201 op de 2e etage.

Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 207, 2690 AE 's-Gravenzande.

Uitritvergunning

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen een vergunning te verlenen aan:

* de Fa. G. van Staalduinen & Zn., Heenweg 1, 2691 LA s-Gravenzande voor het aanleggen van een uitweg aan de Heenweg 3 te s-Gravenzande, waarbij de bestaande uitweg aan de Heenweg 3 komt te vervallen.

Over dit voornemen kan een ieder binnen vier weken na publicatie schriftelijk of mondeling zijn/haar zienswijze bekend maken. De stukken liggen ter inzage in het stadhuis bij de balie van kamer 201 op de 2e etage. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 207, 2690 AE s-Gravenzande.
Bouwplannen
I. De heer P.A.M. van de Valk, Troubadourlaan 3, heeft gemeld voornemens te zijn een tuinhuisje te plaatsen op het perceel kadastraal bekend gemeente s-Gravenzande, sectie I, nummer 5797, plaatselijk bekend Troubadourlaan 3.
II. De heer B.E. Vermeer, Troubadourlaan 5, heeft gemeld voornemens te zijn een tuinhuisje te plaatsen op het perceel kadastraal bekend gemeente s-Gravenzande, sectie I, nummer 5890, plaatselijk bekend Troubadourlaan 5.

De bouwplannen zijn in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan 'Veilingterrein', omdat op de gronden met de bestemming 'Veilingterrein' niet is toegestaan om een tuinhuisje te plaatsen.

Burgemeester en wethouders zijn op grond van artikel 19, lid 3, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, bevoegd vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan waarmee de bouwplannen in strijd zijn.

Voordat het college beslist, liggen de verzoeken vanaf donderdag 28 maart 2002 gedurende 4 weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis (kamer 112). Gedurende deze termijn kan iedereen schriftelijke bedenkingen kenbaar maken tegen het verlenen van de vrijstellingen bij burgemeester en wethouders van 's-Gravenzande, postbus 207, 2690 AE 's-Gravenzande. Aangemelde bouwplannen
Naam
Bouwwerk
Bouwadres
M.J.A. Rijgersberg
Dakkapel
Andriessenlaan 72
G. Storm
Vogelkamer
Hazelaarhof 45
E. van Wensveen
Dakkapel
Zandeveltweg 3
HBG Vastgoed
58 woningen
Vreeburgh-West Fase 3
H.M. Bohms
Uitbreiden woning
Beukenlaan 45
Julianapark BV
Serre
Naaldwijkseweg 342
C. van der Wel
Woonhuis
Monsterseweg 102
Woodwork
Bedrijfsverzamelgebouw
Teylingen 5 (nabij Franklinstraat)
Geaccepteerde bouwmelding
Naam
Bouwwerk
Bouwadres
M.G.T. Heskes
Uitbreiden berging
Martin Luther Kingstraat
Verleende bouwvergunningen
J.A.J. Kouwenhoven
Vergroten woning
Bagijneland 16
A.J. Nederlof
Verbouwen woning
Multatulistraat 3
G.J. van der Wel
Vergroten kas
Maasdijk 201
Verleende sloopvergunning/melding
E.A.T. van Leent
Kas
Noordlandseweg 27
T. Torn
Astbestplaten (± 20m²)
Kwekerslaan 21
Verleende reclamevergunning
Rabobank Westland Zuid-West
(licht)reclame
Marktplein 3-4
Geweigerde bouwvergunning
V.O.C. Beheer BV
Verbouwen kas tot kantoor
Maasdijk 86
Wet milieubeheer

Actualisatievergunning

Burgemeester en wethouders van s-Gravenzande maken bekend, dat zij voornemens zijn op grond van artikel 8.22 Wet milieubeheer de volgende vergunning te actualiseren.

* Van der Knaap Amaryllis CV, Groeneweg 3, actualisatie oprichtingsvergunning van 23 november 1993
De ontwerp-beschikking en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf 28 maart 2002 gedurende 2 weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis. Inzage kan iedere werkdag van 9.00 tot 16.00 uur en elke maandag van 9.00 tot 19.00 uur. Bij inzage op maandagavond dient u van te voren telefonisch contact op te nemen met mevrouw R. Goudswaard op telefoonnummer 43 01 84.

Gedurende 2 weken na de dag van publicatie kan een ieder tegen het ontwerp van bovengenoemd besluit bedenkingen inbrengen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 207, 2690 AE te s-Gravenzande. Melding
de volgende melding hebben ontvangen.
Nunhems Zaden B.V., Noordlandseweg 54

Bovengenoemde inrichting is ontheven van de vergunningplicht als bedoeld in de Wet milieubeheer en moet voldoen aan de algemene regels van genoemd Besluit.

De melding ligt vanaf de datum van publicatie gedurende 2 weken tijdens kantooruren op het stadhuis, afdeling Bouwen en Milieu (kamer 112) ter inzage.

Afvalwijzer

Andere ophaaldag huisvuil

In verband met de paasdagen wordt het huisvuil niet opgehaald op maandag 1 april (2e paasdag), maar op dinsdag 2 april.

Volgende week (2 tot en met 5 april) worden de groene minicontainers