Gemeente Alphen aan den Rijn


Integrale Handhaving industriegebied Heimanswetering

Diverse afdelingen van de gemeente gaan in de periode van april tot en met juni 2002 een gecombineerde handhavingsactie starten in het industriegebied Heimanswetering. Het doel van deze integrale handhavingsactie is te komen tot een verbetering van de veiligheid en de leefbaarheid in het gebied. De Directie Water en Milieu van de Provincie zal in deze periode eveneens bedrijfscontroles uitvoeren bij die bedrijven waar zij bevoegd is in het kader van de Wet Milieubeheer. Verder zal de Politie van Hollands Midden in samenwerking met de genoemde deelnemers op grond van de Wegenverkeerswetgeving, de Wet Milieubeheer en de Algemene Plaatselijke Verordening toezicht uitoefenen.

De controles van de betrokken diensten richten zich op:
* Milieu (Gemeente en Provincie): de naleving van de van toepassing zijnde milieuregelgeving waarbij de nadruk zal liggen op de veiligheidsaspecten ten aanzien van opslag van gevaarlijke (afval)stoffen.

* Bouwen en wonen: beoordeling van het gebruik van de bedrijfspanden en de aanwezige bebouwing aan de hand van de verleende bouwvergunningen en beoordeling van de staat van de buitenterreinen. Daarbij zal tevens worden gelet op de opslag van afval, goederen en materialen op eigen terrein al dan niet met gebruikmaking van opslag- en zeecontainers. Ook rondom bedrijfswoningen zal worden gecontroleerd.

* Economische Ontwikkeling en Grondzaken: de naleving van de verkoopcontracten en gebruiksafspraken.

* Brandweer: controle van de gebruiksvergunning en naleving van de voorschriften die verband houden met brandpreventie.
* Infrastructuur: het toezicht op het parkeergedrag op de openbare weg en het gebruik van wegen en uitritten.

© Gemeente Alphen aan den Rijn, 27 maart 2002 laatste wijziging