Gemeente Smallingerland

Verboden ligplaatsen Burmaniasloot (27-03-2002)

Bij een onlangs gehouden controle is gebleken dat in de Burmaniasloot een aantal vaartuigen ligplaats heeft gekozen op een verboden plaats. Daarbij zijn tevens steigers aangetroffen en op de wal langs de vaart liggen diverse afvalstoffen.
De hiervoor genoemde activiteiten zijn echter in strijd met diverse bepalingen van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en de bepalingen van de Wet Verontreiniging Oppervlaktewater (WVO).

De eigenaren van de vaartuigen wordt daarom verzocht een andere vaste ligplaats te zoeken en de steigers en de afvalstoffen te verwijderen. Onder vaste ligplaats wordt in dit geval bedoeld een plaats in een jachthaven. Mocht daarvoor belangstelling bestaan, dan kan contact worden opgenomen met de afdeling Ontwikkeling, tel: 0512581492.

Tot 6 mei a.s. stellen wij betrokkenen in de gelegenheid de vaartuigen, de steigers en de afvalstoffen te verwijderen. Wij wijzen er thans al op dat indien aan dit verzoek geen gevolg wordt gegeven, wij op kosten van de overtreders met toepassing van de ons toekomende bestuursdwangbevoegdheid tot verwijdering van de vaartuigen, steigers en afvalstoffen kunnen overgaan. Tevens kan tegen deze overtredingen proces-verbaal worden opgemaakt.