Gemeente Bedum


MEDEDELINGEN 27 MAART 2002 Alle gemeentelijke afdelingen en diensten zijn op 29 maart, Goede Vrijdag, en op 1 april, Tweede Paasdag, gesloten. wijzigingen reiniging
De huisvuilroute van vrijdag 29 maart vervalt. De route wordt op donderdag 28 maart gereden. Op maandag 1 april wordt ook geen huisvuil opgehaald. Deze route verschuift naar dinsdag 2 april. inleveren tuinafval
Op zaterdag 30 maart aanstaande kunt u weer tuinafval inleveren bij hiervoor van 9.00 tot 12.00 uur geopend.
Op de volgende zaterdagen kunt u ook met tuinafval bij Openbare Werken terecht: 6 en 13 april.

algemeen maatschappelijk werk
Sinds 1 januari van dit jaar wordt het maatschappelijk werk in de gemeente Bedum uitgevoerd door de Stichting Sociaal Cultureel Werk Delfzijl. Voor hulp bij problemen op het gebied van bijvoorbeeld relaties, opvoeding, gezondheid kunt u terecht bij de maatschappelijk werkers Harmen Cnossen en Henny Visser-Schenk. Zij houden op elke woensdagmorgen van 10.30 tot 11.30 uur spreekuur op het adres Schoolstraat 9 in Bedum.
U kunt er zonder afspraak terecht. Tijdens het spreekuur zijn de maatschappelijk werkers telefonisch bereikbaar op nummer 050-3017411. Het Bureau Sociaal Raadslieden, waar u terecht kunt voor hulp of advies bij financiële of juridische zaken, houdt op donderdagen van 9.00 tot 10.00 uur spreekuur op het adres Schoolstraat 9 in Bedum. Het Bureau is tijdens het spreekuur telefonisch bereikbaar op nummer 050-3011124.
Buiten de spreekuren zijn de maatschappelijk werkers en het Bureau Sociaal Raadslieden ook bereikbaar op de bovengenoemde telefoonnummers: u wordt dan doorverbonden met het hoofdkantoor in Delfzijl.

kapvergunning
Burgemeester en wethouders willen een kapvergunning verlenen aan de gemeente Bedum voor het kappen van 2 Italiaanse populieren. De bomen staan in het gazon aan de Pastorielaan/Schoolstraat in Zuidwolde. De bomen zijn kaprijp en bevatten veel dood hout. De populieren vormen een gevaar voor de omgeving.
De aanvraag ligt vanaf 27 maart 2002 14 dagen lang ter inzage op de afdeling Openbare Werken, Schoolstraat 1 te Bedum. Tijdens die termijn kunnen schriftelijke bedenkingen worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Bedum, Postbus 38, 9780 AA Bedum.

Wet milieubeheer, kennisgeving verlening vergunning Burgemeester en wethouders van Bedum willen een vergunning op grond van de Wet milieubeheer verlenen aan Maatschap De Lange van 't Westende voor een melkveehouderij, gelegen aan de Waldadrift 1 te Bedum, beschikkingnummer 2001/08.
Aan de vergunning zijn voorschriften verbonden ter bescherming van het milieu.
De vergunning en bijbehorende stukken liggen ter inzage van 28 maart 2002 tot en met 25 april 2002; tijdens kantooruren in het gemeentehuis van Bedum, Schoolstraat 1, en tijdens de reguliere openingstijden in de Openbare Bibliotheek, Kapelstraat 9 te Bedum. Desgewenst kan, na telefonische afspraak (tel. 050 - 3018245), een mondelinge toelichting worden gegeven. Naar aanleiding van de procedure rond de ontwerp-vergunning zijn géén wijzigingen aangebracht in de definitieve vergunning.
Tot en met 9 mei 2002 bestaat de mogelijkheid om beroep in te stellen voor:

- degenen die bedenkingen hebben ingebracht tegen een ontwerp-vergunning;

- de adviseurs die advies uitbrachten over een ontwerp-vergunning;
- degenen die bedenkingen hebben tegen de aangebrachte wijzigingen ten opzichte van een ontwerp-vergunning;

- belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat waren bedenkingen in te brengen tegen een ontwerp-vergunning; Het beroepschrift dient in tweevoud te worden gezonden aan de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De vergunning wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij gedurende die termijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een vergunning wordt dan niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist.

invalidenparkeerplaats
Burgemeester en wethouders hebben besloten een plaats op de openbare weg ter hoogte van het perceel Prof. Ridderbosstraat 39 te Bedum aan te wijzen als parkeerplaats voor mindervaliden. De mindervalidenparkeerplaats wordt met een bord aangegeven (E6, bijlage 1, RVV 1990). Daaronder komt een bord met de vermelding "ZB-25-BD".
Het besluit ligt vanaf 2 april a.s. gedurende zes weken ter inzage op het gemeentehuis, afdeling VROM. Gedurende deze periode kunnen belanghebbenden hiertegen een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij Burgemeester en wethouders, postbus 38, 9780 AA BEDUM. 18-03-2002 Het veranderen van een gevel aan Fazant 13 te Bedum. 18-03-2002 Het vergroten van een woning aan Trompstraat 22 te Bedum 22-03-2002 Het plaatsen van een dakkapel aan Stationsweg 10 te Bedum. collecten en acties in april
Collecten:
02 t/m 06 april: Hersenstichting Nederland
08 t/m 13 april: ZOA Vluchtelingenzorg
15 t/m 20 april: Nationaal Fonds Sport Gehandicapten 22 t/m 27 april: Nederlandse Hartstichting

Acties in april:
22 t/m 27 april: Tompoezenactie jongerenkoor Ichthus Zuidwolde (in Zuid- en Noordwolde)
zaterdag 27 april: Rommelmarkt bij gebouw Irene in Zuidwolde (t.b.v. Evangelisatiecommissie Geref. Kerk)
Het bueau voor jeugdhulpverlening Hajon houdt iedere donderdagmiddag