Ministerie van Justitie

Projectsubsidie voor aanpak kinderprostitutie

Het Ministerie van Justitie heeft deze week de stimuleringsregeling projectsubsidies criminaliteitspreventie 2002 gepresenteerd. Hierin wordt beschreven aan welke eisen projecten moeten voldoen om over het jaar 2002 subsidie te ontvangen. Een van de onderwerpen waarvoor subsidie kan worden aangevraagd is
de aanpak van kinderprostitutie.

De stimuleringsregeling heeft mede ten doel om de samenwerking tussen diverse organisaties zoals gemeenten, scholen en wijkverenigingen te bevorderen. Daarom komen alleen samenwerkingsverbanden in aanmerking voor subsidie. Het is niet de bedoeling om de projecten structureel te financieren, het gaat om een eenmalige bijdrage van Justitie als steuntje in de rug. De aanvragers zullen zelf ook moeten bijdragen.

In de regeling wordt precies beschreven welke kosten voor subsidie in aanmerking komen. Verder worden de grenzen over het tijdsbestek waarover de projectsubsidie geldt aangegeven. Aanvragen kunnen worden ingediend van 15 april tot 27 april 2002 en van 26 augustus tot 7 september 2002.

Welke projecten komen in aanmerking

In een aantal gemeenten zijn succesvolle methoden ontwikkeld, gericht op het voorkomen en bestrijden van kinderprostitutie. Dit varieert van het geven van voorlichting op scholen tot het aanbieden van specifieke hulpverlenings-programmas. Om de navolging van deze initiatieven te stimuleren is een handboek samengesteld, waarin zes projecten op het gebied van de aanpak van kinderprostitutie worden beschreven. Het handboek bevat adviezen en handreikingen voor gemeenten die vergelijkbare projecten willen opzetten.

Projecten die in hoge mate (qua aanpak en werkwijze) overeenkomen met de projecten uit het handboek komen voor subsidie in aanmerking. Voor de aanpak van kinderprostitutie is in 2002, 350.000 euro beschikbaar. De subsidie per project bedraagt ten hoogste 50% van de projectkosten tot een maximum van 25.000 euro.

Voor een subsidieaanvraag kunt u gebruik maken van het originele aanvraagformulier dat u hieronder kunt downloaden. Het handboek is op te vragen bij het ministerie van Justitie, afdeling Criminaliteitspreventie, telefoon 070 - 3706989 of fax 070 3707250 of via e-mail m.groeneveld@minjus.nl

* Klik hier om de Stimuleringsregeling criminaliteitspreventie 2002 te downloaden (Word 80 kB)

Voor meer informatie, vragen en suggesties over deze site kunt u terecht bij de redactie

Laatst gewijzigd: 27-03-2002