Schuitema NV

C1000 neemt maatregelen om de verkoop van scharreleieren te stimuleren

Amersfoort, 27 maart 2002.

De supermarktketen C1000 voert sinds jaren
scharreleieren in haar assortiment waarvan het aandeel inmiddels ruim 40% van de eierenomzet bedraagt. Omdat C1000 de consument een keuze wil bieden in kwaliteit en prijs bestaat het C1000 assortiment uit zowel scharreleieren als legbatterij-eieren (ook wel kooi-eieren genoemd). Het is aan de consument om een keuze te maken uit beide soorten.
Schuitema, de organisatie achter C1000, heeft vandaag aangekondigd maatregelen te zullen nemen om de verkoop van deze scharreleieren extra te gaan promoten ten koste van kooi-eieren.

Om het omzetaandeel van scharreleieren te verhogen en om de consument te helpen bij het bepalen van haar keuze zijn de volgende maatregelen getroffen:


- C1000 zal haar assortiment kooi-eieren terugbrengen van 4 naar 2 items. Het betreft hier met name de sanering van de verpakkingen van 6 stuks maat L en van 20 stuks maat M. Verwachting is dat uiterlijk half mei deze assortimentsanering in alle winkels heeft plaatsgevonden.
- Op de verpakkingen zal duidelijk worden vermeld dat het om kooi-eieren gaat en zal bovendien het bijbehorende logo worden afgebeeld. Ook deze maatregelen zullen half mei zijn geëffectueerd.
- C1000 supermarkten zullen géén promotionele acties meer houden voor kooi-eieren.

- In de receptenfolders zal alleen nog maar verwezen worden naar scharreleieren.

- In de C1000 supermarkten zullen de scharreleieren op ooghoogte in de schappen worden gepresenteerd waardoor een hogere attentiewaarde ontstaat. De kooi-eieren zullen op de onderste plank worden gepresenteerd.

- Er zal speciaal promotiemateriaal worden aangebracht bestaande uit schapkaarten waardoor met name de scharreleieren extra worden gepromoot.

Schuitema is ervan overtuigd dat bovengenoemde maatregelen zullen resulteren in een verhoogde consumentenvraag naar scharreleieren waardoor het aandeel van kooi-eieren aanzienlijk zal afnemen en op termijn zal leiden tot sanering van kooi-eieren.

Voor nadere informatie:
Schuitema n.v.
Dhr. K.J. van den Hoven
Tel. 033 - 453 33 33
GSM 06 - 53 25 21 04

terug naar het overzicht