Rechtbank 's-Gravenhave

Twaalf jaar gevangenisstraf voor het doodschieten van cafébaas
Bron: Rechtbank 's-Gravenhage
Datum actualiteit: 27-03-2002

De Haagse rechtbank heeft op 22 maart een 24-jarige Hagenaar veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf wegens het doodschieten van een cafébaas. De officier van justitie had 14 jaar geëist. Het slachtoffer werd op de vroege ochtend van 24 maart vorig jaar in zijn danscafé, genaamd De Cristal, met drie kogels doodgeschoten. De Hagenaar misdroeg zich die avond in het café van het slachtoffer en werd door deze verzocht om het café te verlaten. Na enige tijd kwam hij gewapend met een pistool terug, waarna hij vrijwel direct het vuur opende op de cafébaas.
De verdachte kwam er zelf ook niet goed van af. Omstanders probeerden hem ter plaatse te lynchen. Een van de bezoekers van het café schoot van dichtbij een paar kogels in zijn lichaam. Deze man werd daarvoor bestraft met acht jaar cel.


Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AE0772

Voor de volledige uitspraak: Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...id=7109&i=43&ti=3 http://www.rechtspraak.nl/act...ct_id=7109&i=&ti= . Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...id=7109&i=43&ti=3 .