Van Lanschot Bankiers


Introductie Van Lanschot Fund Support

´s-Hertogenbosch, 27 mrt 2002

Beleggers bij Van Lanschot kunnen voortaan gebruikmaken van Van Lanschot Fund Support. Deze dienstverlening begeleidt beleggers bij het effectief invullen van hun portefeuille met beleggingsfondsen. Leidraad hierbij zijn de persoonlijke situatie van de cliënt en zijn beleggingshorizon. Aan de basis van elk advies staan de eigen visie van Van Lanschot op de internationale aandelen- en kapitaalmarkten, de expertise op het gebied van beleggingsfondsen en periodieke analyses met behulp van de Morningstar Portfolio X-Ray. Doel van elk advies is een optimale balans tussen risico en rendement in de portefeuille van de belegger.

Beleggingsfondsen hebben de laatste jaren sterk aan populariteit gewonnen. Ze zijn een aantrekkelijk beleggingsalternatief waarmee een uitstekende spreiding van de belegging kan worden gerealiseerd. Door het toegenomen aanbod en de complexiteit van veel beleggingsfondsen is het voor beleggers echter niet gemakkelijk de juiste keuze te maken. Van Lanschot Fund Support biedt een degelijk en goed gestructureerd advies om beleggingsfondsen effectief in te zetten.

Modelportefeuilles
Aan de basis van Van Lanschot Fund Support liggen modelportefeuilles die Van Lanschot heeft samengesteld uit diverse beleggingsfondsen. Deze portefeuilles kenmerken zich door een goede spreiding over regios, sectoren en beleggingsstijl. Bij de keuze van de beleggingsfondsen voor de modelportefeuilles betrekt Van Lanschot zowel fondsen van andere partijen als haar eigen beleggingsfondsen. Het hierbij gevoerde beleggingsbeleid sluit steeds aan bij de actuele visie van Van Lanschot op de internationale aandelen- en kapitaalmarkten. Deze visie komt tot stand op grond van onderzoeksgegevens van het Economisch Bureau en de afdeling Research van Van Lanschot. Beleggers krijgen door Van Lanschot de modelportefeuille geadviseerd die het beste aansluit bij hun individuele situatie en wensen.

Transparantie portefeuille
Van Lanschot is in staat om de modelportefeuilles met beleggingsfondsen van diverse aanbieders grondig te analyseren. Dit gebeurt met behulp van een geavanceerde internettool, de Morningstar Portfolio X-Ray. Dit is een dwarsdoorsnede die een modelportefeuille transparant maakt aan de hand van informatie over beleggingsbeleid en
-stijl, sector- en regioverdeling, de top tien grootste belangen van het fonds en een stijlbox. De stijlbox is een matrix waarin grootte en ontwikkelingsfase van bedrijven tegen elkaar worden afgezet. Om beleggers te voorzien van deze uitgebreide en actuele informatie werkt Van Lanschot samen met Morningstar, een gerenommeerde organisatie die uitgebreide en onafhankelijke informatie verstrekt over beleggingsfondsen.

Van Lanschot biedt met Van Lanschot Fund Support aan beleggers deskundige begeleiding bij het invullen van hun beleggingsportefeuille, de keuze uit een aantal dynamische modelportefeuilles én periodiek hoogwaardige analyses van deze modelportefeuilles.

Meer informatie
Beleggers kunnen meer informatie over Van Lanschot Fund Support krijgen bij de afdeling Client Services van Van Lanschot, telefoon 0900 - 1737.