Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Slachtpremie volwassen runderen, hersteltermijn I&R verlengd tot 8 april

27 -03-2002 -
Voor de slachtpremieregeling kunnen onjuiste I&R-registraties tot gevolg hebben dat een rund niet premiewaardig is. Onder bepaalde voorwaarden heeft de rundveehouder die de registratie aan I&R gemeld heeft de mogelijkheid om die registratie in I&R te laten herstellen.

Door de verlate verzending van de statusoverzichten kunnen de verzoeken voor het premiejaar 2001 voor herstel in I&R nog tot 8 -04-worden ingediend. Herstelverzoeken I&R voor runderen die zijn aangevraagd voor het premiejaar 2001 moeten dus niet voor 1 april, maar voor 8 -04-a.s. bij het I&R-bureau Runderen ingediend zijn.

Voor het verkrijgen van inzicht in de eventuele onjuist geregistreerde I&R-gegevens van de door u gehouden runderen, kan via het I&R-voice response systeem van het I&R-Bureau Runderen (telefoonnummer 0900-202 04 97) een 'overzicht rundverblijfplaatsen' aangevraagd worden. Dit overzicht moet gebruikt worden om een verzoek tot herstel van de I&R-gegevens bij het I&R-Bureau Runderen in te dienen. Op de achterzijde van het overzicht rundverblijfplaatsen wordt u hierover geïnformeerd.