Korps: Brabant-Noord, plaats: Oss 27-03-2002 Persbericht district Maasland

SNELHEIDSCONTROLE, Nistelrode

Dinsdagmiddag zijn 74 automobilisten bekeurd omdat ze te hard reden op de Rijksweg N265 onder Nistelrode. Op deze weg waar 80 km/u gereden mag worden, was 124 de hoogst ge-meten snelheid.

SNELKRAAK IN WINKEL, Oss

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een winkel aan de Wethouder van Eschstraat in Oss. Rond 00.30 uur hoorden omwonenden glasgerinkel bij de winkel. Ze za-gen twee gemaskerde mannen in een grijze auto wegrijden. Bij de zaak bleek een grote ruit ingeslagen. In de winkel werden enkele vitrinekasten opengebroken. GSM telefoons, video-camers en TV`s werden gestolen. Door de politie is nog de achtervolging ingezet. Met zeer hoge snelheid is de grijze auto, vermoedelijk een in de Bommelerwaard gestolen Mercedes, in de richting van de A50 gereden. Op de A50 is de auto in de richting van de A2 en vervol-gens de A59 op gereden. Op de snelwegen werden door de achtervolgde auto snelheden ge-haald van 190 tot 200 km/u en hoger. In de omgeving van Waalwijk, hebben de politiemen-sen om veiligheidsreden en in verband met de bijzondere hoge snelheid van de vluchtende auto de achtervolging gestaakt.

TE VEEL GEDRONKEN, Oss

Afgelopen nacht is een 22-jarige man uit Oss bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. De man kreeg een rijverbod van 4 uur. De controle vond plaats op de Gerbandylaan in Oss.

INBRAAK BEDRIJF, Heesch

Afgelopen nacht is ingebroken in een winkel aan de Kerkstraat in Heesch. Een deur van het bedrijf werd opengebroken. Een grote hoeveelheid flessen shampoo en kleurspoeling werd gestolen.