Ingezonden persbericht

PERSINFORMATIE

Integratie print en online product: nieuwe vacaturesite Telegraaf

De twee meest populaire middelen welke door werkzoekenden gebruikt worden om een baan te zoeken, de krant en de vacaturesite, worden door De Telegraaf geïntegreerd. Met de introductie van een nieuwe vacaturesite en een nieuwe advertentievorm in de krant zijn, op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie, het print en online product volledig geïntegreerd. Iedere personeelsadvertentie verschijnt bij De Telegraaf in volledige vorm in zowel de krant als op de vacaturesite.

De nieuwe vacaturesite, vacatures.telegraaf.nl, bevat naast alle personeelsadvertenties uit de print versie van De Telegraaf alle in print media verschenen vacatures van de laatste vier weken. Door dit zeer uitgebreide aanbod, minimaal 20.000 vacatures per week, neemt vacatures.telegraaf.nl een unieke positie in in vergelijking met andere vacaturesites. Op de vacaturesite verschijnen de vacatures uit De Telegraaf in volledige vorm en de personeelsadvertenties uit andere landelijke en regionale dagbladen, vacaturebladen, vakbladen en enkele vacaturebanken in een uitgebreide samenvatting. De vacaturesite onderscheidt zich niet alleen door haar uitgebreide aanbod, maar ook door haar functionaliteit. De site is zeer overzichtelijk en het aantal stappen dat een werkzoekende moet doorlopen is tot een minimum beperkt. Naast de mogelijkheid om zelf naar een vacature te zoeken kan een werkzoekende ook zijn cv achterlaten of gebruik maken van de alertservice. Deze laatste service houdt de werkzoekende wekelijks per email op de hoogte van nieuwe functies die voldoen aan het zoekprofiel van de kandidaat. Hiermee onderschrijft de vacaturesite haar kernbegrippen snel, eenvoudig en trefzeker.

In de krant is er naast de bekende advertentiemogelijkheden als een logospeurder, een advertentie op een redactionele pagina (IM) of een advertentie op een gewone advertentiepagina (GA), een nieuwe advertentievorm geïntroduceerd, genaamd VacatureVenster. In dit venster, welke iedere zaterdag in de krant verschijnt, kan een adverteerder een vermelding afnemen waarbij de bedrijfsnaam, functienaam en standplaats van de vacature worden vermeld. De volledige vacature is vervolgens terug te vinden op vacatures.telegraaf.nl. De Telegraaf heeft hoge verwachtingen van dit nieuwe product, aldus R. Eijkelenkamp, teammanager bij De Telegraaf. Wegens de opvallende vormgeving, de speciale positie in de krant en de gunstige prijsstelling is het een zeer interessante advertentievorm voor adverteerders.