Korps: Brabant-Noord, plaats: Uden 27-03-2002 Persbericht district De Leijgraaf

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN, Veghel

Dinsdagmiddag zijn een 18-jarige vrouw en een 23-jarige man uit Schijndel aangehouden. Het tweetal had in een winkel aan de Molenwieken in Veghel verschillende horloges gesto-len. Door personeel was het tweetal gevolgd, dat vervolgens in een bus richting Schijndel stapte. In Schijndel kon het tweetal door de politie worden aangehouden. Uit onderzoek bleek, dat het tweetal bij verschillende winkels in Veghel spullen hadden gestolen. Ze zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten.

SNELHEIDSCONTROLE

Dinsdagmiddag zijn bij een snelheidscontrole op de rijksweg N265 onder Uden 60 bestuur-ders bekeurd. Op deze weg waar 80 km/u gereden ma worden, was 128 km/u de hoogst ge-meten snelheid. Op de N.C.B.-laan in Veghel zijn dinsdagmiddag 96 bestuurders bekeurd omdat ze te hard reden. Hier was de hoogst gemeten snelheid 88 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan. Woensdagmorgen was de hoogst gemeten snelheid 128 km/u, op de Zeelandsedreef in Scha-ijk. Op die weg mag 50 km/u gereden worden. Totaal werden er 26 overtreders gefotogra-feerd.

VROUW GEWOND BIJ ONGEVAL, Zeeland

Dinsdagmiddag is een 56-jarige vrouw uit Zeeland gewond geraakt bij een ongeval. De vrouw reed op haar fiets door een wegversmalling in de Langenboomseweg in Zeeland. Na genoeg op het zelfde moment reed ook een bedrijfsauto met oplegger bestuurd door een 41-jarige man uit Mill door de wegversmalling. Zowel de fietsster als de bedrijfsauto reden in dezelfde richting. In de wegversmalling is de fietsster onder de oplegger gekomen. De vrouw is met rugletsel overgebracht naar een ziekenhuis in Nijmegen. Naar de juiste toedracht van het ongeval wordt een onderzoek ingesteld.