Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 27-03-2002 Persbericht district Den Bosch

VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR HANDEL IN HARDDRUGS

Dinsdagavond zijn bij een inval in een woning aan de Vierde Rompert in s-Her-togenbosch de 51-jarige bewoonster en een 56-jarige bewoner van het pand aangehou-den als verdacht van handel in harddrugs. In de woning is o.a. cocaïne en hasj aange-troffen en inbeslaggenomen.

Gisterenavond zijn agenten van team Noord-West van de politie District Den Bosch in het bijzijn van de rechter-commissaris en een officier van Justitie een woning binnengetreden. Uit rechercheonderzoek was gebleken dat er vanuit het pand in harddrugs werd gehandeld. In het pand zijn o.a. een halve bolita cocaïne (ca. 6 gram), 15 bolletjes cocaïne (ca. 7,5 gram), ca. 50 gram hasj en een geldbedrag van ongeveer 500,= inbeslaggenomen. In de woning zijn verder een vijftal GSMs en een groot aantal gouden sieraden aangetroffen. Van deze goederen zal nader worden onderzocht of ze mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Beide verdachten zijn aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

PORTIERS AANGEHOUDEN VOOR ERNSTIGE MISHANDELING (Nieuw-kuijk)

Woensdagmiddag heeft politieteam Heusden drie Amsterdamse horecaportiers van 36, 47- en 42 jaar oud aangehouden voor ernstige mishandeling van drie Bosschenaren in de leeftijd van 19, 25- en 42 jaar oud. De mishandeling vond plaats in de nacht van zaterdag 16 maart op zondag 17 maart 2002 in een horecagelegenheid aan de Nieuwkuijksestraat in Nieuw-kuijk, waar de drie Amsterdammers portierswerkzaamheden verrichten. Op de bewuste avond vond er in het pand een personeelsfeest plaats. Op gegeven moment ontstond er onenigheid tussen de portiers en de gasten. De drie slachtoffers zijn daarop vol-gens hun zeggen door de portiers in het pand in elkaar geslagen. Het 42-jarige slachtoffer liep daarbij drie gekneusde ribben en een gat in het hoofd op. Bij het 25-jarige slachtoffer is een stuk uit zijn lip geslagen, en werd zijn tand uit zijn mond geslagen, verder liep hij een gekneusde arm op. Het jongste slachtoffer hield een pijnlijk hoofd aan de mishandeling over. De politie wist na onderzoek vandaag drie verdachten aan te houden. Zijn inmiddels inver-zekering gesteld. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen worden verricht.

GEWAPENDE OVERVAL (s-Hertogenbosch)

Dinsdagavond even voor 22.00 uur heeft een gewapende overvaller een horecagelegenheid aan het Hinthamereinde in s-Hertogenbosch overvallen. De dader bedreigde in de zaak een 17- en een 18-jarige werknemer met een mes en dwong hen de inhoud van de kassa af te geven. Na de overval verliet de dader de zaak. Op het moment van de overval waren er geen klanten in de zaak aanwezig. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden via tele-foonnummer 0900-8844.

VECHTPARTIJ TUSSEN SCHOLIEREN (s-Hertogenbosch)

Dinsdagmiddag is een 16-jarige Bossche op de Onderwijsboulevard in s-Hertogenbosch gewond geraakt na een vechtpartij met vier medescholieren. Het viertal wachtte haar volgens het slachtoffer op terhoogte van de kruising met de Simon Stevinweg en blokkeerden haar de doorgang. Er ontstond een vechtpartij waarbij het slachtoffer gewond raakte. Laatstgenoem-de wist er op een gegeven moment vandoor te gaan. Bij onderzoek in het ziekenhuis bleek dat zij een gebroken neus en een gezwollen gezicht aan de vechtpartij had overgehouden. Drie van de vier meisjes, allen 15 jaar oud, hebben zich vanmiddag vrijwillig gemeld op het politiebureau en zijn verhoord. De scholieren zouden al geruime tijd op gespannen voet met elkaar leven en de vechtpartij was de apotheose van een reeks pesterijen over en weer. De politie zet het onderzoek voort.

VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING BUSCHAUFFEUR (Sint Michielsgestel / s-Hertogenbosch)

Van dinsdag op woensdag heeft de politie Den Bosch op de Oude Gestelseweg in s-Hertogenbosch een 14- en een 15-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch aangehouden voor mishandeling van een 52-jarige BBA-chauffeur. Het tweetal wordt ervan verdacht eerder die avond op de Sint Michielsstraat in Sint Michielsgestel een buschauffeur in het gezicht te hebben geslagen en een ruit van de bus te hebben vernield. De twee werden boos omdat zij niet mee mochten zonder geldig plaatsbewijs. De verdachten konden aan de hand van het signalement later die nacht worden aangehouden. Zij zijn ingesloten. De chauffeur moest zich met verwondingen (bloedende hoofdwond) onder dokterbehandeling laten stellen.

DRUNENAREN AANGEHOUDEN VOOR BRANDSTICHTING AUTO (Drunen)

Van dinsdag op woensdag zijn in een woning in Drunen een 30- en 33-jarige Drunenaar aangehouden als verdacht van vernieling van een auto en brandstichting op de Robert Stolzstraat in hun woonplaats. Een getuige zag dat het tweetal de ruit van de geparkeerde auto ingooiden. Even later sloegen de vlammen uit het voertuig. Een voorbijganger wist de brand met een poederblusser te doven. Aan de hand van het signalement konden de twee verdachten in een woning aan de Sibelusstraat worden aangehouden. Zij zijn ingesloten. De auto liep aanzienlijke schade op.