---
EDS en PTC sluiten interoperabiliteitsakkoord voor productontwikkelingsoplossingen

---
Akkoord focust op verlaging van
interoperabiliteitsproblemen die fabrikanten wereldwijd mogelijk miljoenen kosten
Brussel, 03/27/2002

EDS en PTC hebben een uitwisselingsakkoord gesloten dat kosten moet besparen voortkomend uit gebrek aan interoperabiliteit tussen verschillende software-oplossingen voor productontwikkeling. Deze kosten kunnen jaarlijks oplopen tot meer dan 1miljard USD.

In het kader van het akkoord, zullen zowel PTC als EDS toolkit-technologie en eindproducten onderling uitwisselen. Daarnaast hebben beide ondernemingen ook de mogelijk om de interoperabiliteit van hun product lifecycle management (PLM) -oplossingen verder te ontwikkelen.

Volgens het National Institute of Standards & Technology, leidt de gebrekkige afstemming tussen verschillende software-oplossingen alleen al in de automotive industry tot kosten die jaarlijks tot 1 miljard USD kunnen oplopen. De problematiek rondom interoperabiliteit is ook in andere productiesectoren, zoals de luchtvaart, high-tech, consumentenartikelen en industriële machinery, een belangrijke uitdaging.

Met hun initiatief willen PTC en EDS fabrikanten helpen hun interoperabiliteitskosten en daarmee gepaard gaande problemen op het vlak van dataintegratie te verminderen. De interoperabiliteit tussen de software van PTC en EDS zal vooral situaties verbeteren waar de software van beide ondernemingen tezamen wordt gebruikt, wat vaak het geval is bij OEM's en in supply chain-omgevingen.

Het akkoord met EDS kadert in de nieuwe strategie van PTC die volgens de softwareproducent de groei in de productiesector aanzienlijk kan bevorderen. Wanneer gegevens uit verschillende softwareomgevingen (zoals ERP, CRM en SCM-systemen) naadloos geïntegreerd kunnen worden, en er internationaal efficiënt kan samengewerkt worden, zullen producenten sneller nieuwe innovatieve producten op de markt kunnen brengen. Volgens PTC is de ontwikkeling van nieuwe producten net cruciaal om de groei in de productie-industrie aan te zwengelen. De nieuwe strategie omhelst naast de samenwerking met EDS, eveneens een nieuw partnerprogramma (het PTC Enterprise Application Partner Program), een samenwerking met Siebel en een akkoord met TIBCO dat toelaat de software van PTC te linken met ERP-, CRM- en SCM-toepassingen.

Chuck Grindstaff, president PLM Products bij EDS PLM Solutions: "We ontwikkelen onze producten vanuit het "open by design"-principe. Deze strategie, in combinatie met de wederzijdse licentie-overeenkomst met PTC biedt onze gezamenlijke klanten heel wat voordelen door de verbeterde connectiviteit. De samenwerking met PTC illustreert ons streven naar een zo hoog mogelijk uitwisselingsniveau in productdefiniëring en het vooropstellen van de noden van onze klanten."

Jim Heppelman, executive vice president en CTO besluit: "Het akkoord dat we met EDS gesloten hebben, speelt in op twee verwante issues. Enerzijds hebben producenten nood aan manieren om productgegevens uit te wisselen met de verschillende partijen waarmee zij samenwerken. Anderzijds moeten wij als aanbieders van PLM-oplossingen de groei van deze markt ondersteunen opdat fabrikanten ook daadwerkelijk over de nodige middelen kunnen beschikken. Interoperabiliteit is hierbij een cruciale voorwaarde die PTC op verschillende fronten wil aanpakken. De samenwerking met EDS is hiervan een belangrijk voorbeeld."

---
END

---
Over PTC (www.ptc.com)
PTC (Nasdaq: PMTC) ontwikkelt, verkoopt en ondersteunt softwareoplossingen waarmee fabrikanten superieure producten sneller op de markt kunnen brengen dan hun concurrenten tegen lagere kosten. PTC is 's werelds grootste softwarebedrijf op het vlak van
productontwikkeling, met wereldwijd meer dan 33.000 klanten.

PTC Benelux, Jerome La Fontaine, Sales & Marketing Support, Reitscheweg 7P, 5232 BX 's-Hertogenbosch, T: + 31 (0)73-6442705, F: + 31 (0)73-6443055, E:
Jlafontaine@ptc.com

Over EDS (www.eds.com)
EDS is een dienstenbedrijf dat strategisch advies, implementatie- en hostingdiensten levert aan
ondernemingen. EDS combineert de beste technologieën wereldwijd om de kritische bedrijfsfactoren van zijn klanten te verbeteren. EDS biedt hen middelen om op nieuwe manieren samen te werken, het vertrouwen van hun klanten te winnen en vernieuwing na te streven. EDS en zijn management consulting filiaal A.T. Kearney bedient bedrijven en overheidsinstellingen in meer dan 60 landen. EDS haalde in 2001 een omzet van 21.5 miljard dollar. EDS is genoteerd op de New York Stock Exchange (NYSE/ EDS) en London Stock Exchange.