Gemeente Oud-Beijerland

Schadeoverzicht februari 2002

In de maand februari 2002 is de volgende schade ontstaan o.a. door vandalisme aan gemeentelijke eigendommen:

Schade aan: geschatte kosten:

Lichtmast (Zoomwijcklaan)

396

Straatmeubilair (Huizingastr.,Wilhelminastraat, P.v. Jongejan, e.a.)

904

Straatnaambord (Havendam)

110

Verkeersbord (Sportlaan)

323

Plantsoen (achter gemeentehuis)

358

Totaal

2.091

De gemeente zal proberen de schade op de daders te verhalen. Niet in alle gevallen is echter een dader aan te wijzen en draait de gemeente (en dus de gemeenschap) voor de kosten op. Bent u getuige van vandalisme (of het nu gaat om particuliere of gemeentelijke eigendommen) waarschuw dan zo snel mogelijk de politie tel. 0900-8844!

Dit schadeoverzicht betreft alleen schademeldingen van de dienst Ruimte.

Woningen Poortwijk

INSCHRIJVEN 52 EXCLUSIEVE KOOPAPPARTEMENTEN POORTWIJK II, DEEL 3 VANAF 28 MAART 2002

Binnenkort wordt een start gemaakt met de bouw van 52 exclusieve koopappartementen vanaf v.o.n. 209.000,00. In Poortwijk II, deel 3. Inwoners van en economisch c.q. maatschappelijk gebondenen aan Oud-Beijerland en inwoners van de Hoeksche Waard krijgen, volgens een door burgemeester en wethouders bepaalde prioriteitstelling, als eerste de gelegenheid een woning te kopen.

Aanmeldingsformulieren en nadere gegevens omtrent de woningen en de prioriteitstelling zijn vanaf 28 maart verkrijgbaar bij De Jong Makelaardij B.V., West Voorstraat 29 in Oud-Beijerland, openingstijden: dagelijks van 8.30 uur tot 17.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur. Op vrijdag gesloten tussen 12.30 en 13.30 uur.

De aanmeldingsformulieren dienen volledig ingevuld uiterlijk zaterdag 6 april 2002 voor 15.00 uur te zijn ingeleverd bij de De Jong Makelaardij in Oud-Beijerland, tel. 0186-617555.

Bij latere inlevering wordt u achteraan de lijst geplaatst.

Waterkwaliteit waterplan

Werkzaamheden in diverse woonwijken t.b.v. verbetering waterkwaliteit

Oud-Beijerland is druk bezig de algehele waterkwaliteit in de gemeente te verbeteren. In de komende jaren worden in diverse woonwijken voorzieningen aangebracht, die de overlast van singels en sloten bij hevige regenval te beperken.

De gemeente Oud-Beijerland is grotendeels voorzien van een gemengd rioolstelsel. Dit houdt in dat het vuile water afkomstig van toiletten, wasmachines e.d. samen in een buis wordt afgevoerd met het vrij schone regenwater. Tijdens hevige of langdurige regenval, komt er zoveel regenwater in de riolering, dat deze het niet meer kan bergen en zal het rioolwater via daarvoor aangebrachte overstorten gaan lozen op de singels. Deze lozingen hebben een negatief effect op de kwaliteit van het singelwater met als gevolg: vissterfte, algenbloei en vervuilde bagger.

Waterplan

Om de waterkwaliteit te verbeteren heeft de gemeente in samenwerking met het zuiveringsschap en het waterschap een waterplan opgesteld. In dit plan zijn de maatregelen opgenomen die uitgevoerd moeten worden om de kwaliteit van het water te optimaliseren en te waarborgen, wat de kosten hiervan zijn en wanneer ze uitgevoerd moeten worden. De kwaliteit van diverse waterpartijen in de gemeente kan dankzij deze maatregelen zelfs zo goed worden, dat het mogelijk is er recreatief gebruik van te maken, bijvoorbeeld om in te spelen.

Maatregelen

Het gaat hierbij om de volgende maatregelen:
* Het aanleggen van bergbezinkvoorzieningen; deze zorgen ervoor dat wanneer de riolering bij zware regen overstort op de singels, er een bezinking van het vuil kan plaatsvinden voordat de overstorting plaatsvindt;

* Het aanleggen van natuurvriendelijke oevers. Dit wordt ondermeer gerealiseerd door rietkragen aan te brengen. Deze hebben een enigszins zuiverende werking, zijn goed voor de visstand en geven bescherming aan insecten en vogelnesten. Bovendien geven rietkragen een aanzien als van een natuurgebied.
* Het baggeren en doorspoelen van watergangen. Wanneer de riolering heeft overgestort op de singel ontstaat in de singel een vuilprop die over het algemeen slecht is voor de waterkwaliteit en met name voor de vissen. Als een overstorting heeft plaatsgevonden moet er zo snel mogelijk schoon water worden aangevoerd om het overstortwater te verdunnen of te verwijderen. Het spoelprogramma dat de gemeente de komende jaren zal realiseren, zorgt ervoor dat dit geheel geautomatiseerd gebeurt.

Het spoelen van singels is ook noodzakelijk bij sterke algenbloei in de zomer om dat er anders te weinig zuurstof in het water aanwezig is. Het spoelprogramma help bovendien het waterniveau in de singels op peil te laten blijven.
Het baggeren van watergangen heeft als doel het schoonmaken van de singelbodem waarbij gelijktijdig de bodem van de singel op de oorspronkelijke aanleg diepte wordt gebracht. De frequentie van het baggeren zal ca 8 jaar zijn.

In de afgelopen jaren zijn er al diverse maatregelen uit het waterplan in de gemeente uitgevoerd.

Gerealiseerd

De gemeente Oud-Beijerland is al enige tijd bezig met het uitvoeren van genoemde maatregelen. Zo zijn natuurvriendelijke oevers gerealiseerd bij de grote waterpartij in Zoomwijck en bij de Singel langs de Groeneweg. Daarnaast zijn op het industrieterrein De Bosschen en langs de Groeneweg de zogenaamde bergbezinkvoorzieningen aangebracht. Baggerwerkzaamheden hebben plaatsgevonden in de watergangen van de wijken: Zuid, Centrum, Oosterse Gorzen, Zoomwijck, Spuioever en De Bosschen.

Planning

In de komende jaren gaat de gemeente verder met de maatregelen die de waterkwaliteit verbeteren. In 2002 worden in de wijken Centrum, Oostersche Gorzen, Even Buiten en Poortwijk werkzaamheden uitgevoerd. In 2003 staan de wijken Spuioever, Zoomwijck en Centrum op de planning voor het realiseren van een of meerdere van de genoemde maatregelen. In 2004/2005 worden de werkzaamheden afgerond in Zoomwijck en Zuidwijk.

Bekendmakingen

Burgemeester en Wethouders van Oud-Beijerland geven kennis van het feit dat het college van burgemeester en wethouders van plan is om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan voor het plaatsen van een tuinhuisje aan de 1e Kruisweg 3.

De desbetreffende stukken liggen met ingang van 29 maart 2002 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage op de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de dienst Ruimte in het gemeentehuis, W. van Vlietstraat 6 (geopend op werkdagen van 09.00 - 12.30 uur en volgens afspraak).

Een ieder kan gedurende de termijn van terinzageligging schriftelijk zijn zienswijze tegen het verlenen van vrijstelling naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland, Postbus 2003, 3260 EA Oud-Beijerland.

Bekendmakingen AWB en Woningwet

AWB

Bekendmakingen

Datum publicatie : 28 maart 2002

Het gemeentebestuur van Oud-Beijerland maakt de volgende besluiten bekend :

Verzending d.d.

Zakelijke inhoud

Naam en adres

direct-belanghebbende

Dienst

Bouwvergunning verleend voor:

15-03-02

het wijzigen van een achtergevel op het perceel Aalscholver 5;

De heer D.G. Kinds Aalscholver 5 3263 BA Oud-Beijerland

2

18-03-02

het verbouwen van een woning op het perceel Zinkweg 161;

Mevrouw D. Franken Zinkweg 161 3262 BG Oud-Beijerland

2

Bouwvergunning van rechtswege verleend voor:

Positieve reactie op melding bouwvoornemen voor:

15-03-02

het plaatsen van een tuinhuisje op het perceel Winterkoning 46;

De heer J.H. Tuk Winterkoning 46 3263 RG Oud-Beijerland

2

15-03-02

het vergroten van een woning op het perceel Rietsnijder 45;

De heer T. Weeda Rietsnijder 45 3263 CD Oud-Beijerland

2

18-03-02

het plaatsen van een tuinhuisje op het perceel Bachlaan 29;

De heer B.D. Bovenberg Bachlaan 29 3261 WB Oud-Beijerland

2

15-03-02

het plaatsen van een dakkapel op het perceel Albert Schweitzererf 6;

De heer A.J. Meijer

Albert Schweitzererf 6

3263 SL Oud-Beijerland

2

19-03-02

het plaatsen van een tuinhuisje op het perceel Bachlaan 123;

De heer P.F.A. Grundeler Bachlaan 123 3261 WB Oud-Beijerland

2

Kapvergunning verleend voor:

20-03-02

het kappen van 1 sierkers op het perceel Adm. De Ruyterstraat 40;

H. Schipper Adm. De Ruyterstraat 40 3262 XE Oud-Beijerland

2

Sloopvergunning verleend voor:

20-03-02

het verwijderen van asbesthoudende beplating en rioolleiding op de percelen Van Speijkstraat, Kortenaerstraat en Van Kinsbergenstraat;

Woonstichting "Union Postbus 1502 3260 BA Oud-Beijerland

2

Overige vergunningen/vrijstelling/ontheffing verleend voor:

20-03-02

het organiseren van feestelijke activiteiten op Koninginnedag op 30 april 2002;

Café Havenzicht De heer J. Both Havendam 16 3262 AE Oud-Beijerland

3

20-03-02

het organiseren van feestelijke activiteiten op Koninginnedag op 30 april 2002;

Moods De heer L. van Heusden Marktplein 8 3262 AG Oud-Beijerland

3

20-03-02

het organiseren van feestelijke activiteiten op Koninginnedag op 30 april 2002 en het plaatsen van een biertap op het pleintje bij de Zevende Hemel;

Eetcafé de Zevende Hemel De heer P. Houtzager Peperstraat 8 3262 JK Oud-Beijerland

3

20-03-02

het organiseren van feestelijke activiteiten op Koninginnedag op 30 april 2002;

Heeren van Beijerland De heer J van der Hee Marktplein 2 3261 BZ Oud-Beijerland

3

BEZWAREN

In veel gevallen kan een belanghebbende tegen een besluit bezwaren indienen. De bezwaren moeten schriftelijk en gemotiveerd binnen zes weken volgende op de dag van verzending van het besluit (zie bovenstaand schema) worden ingediend bij het gemeentebestuur, Postbus 2003, 3260 EA Oud-Beijerland.

Na de indiening kan de belanghebbende, die de behandeling van het bezwaarschrift niet kan afwachten, aan de President van de Rechtbank te Dordrecht een voorlopige voorziening vragen (waarover griffierecht verschuldigd is).
Nadere informatie m.b.t. de besluiten is verkrijgbaar bij :


1. Dienst Samenleving, W. van Vlietstraat 6, tel. 64 67 77
2. Dienst Ruimte, W. van Vlietstraat 6, tel. 64 66 39
3. Stafafdeling Bestuurs- en Managementondersteuning, W. van Vlietstraat 6, tel. 64 65 41

WONINGWET

Openbare bekendmaking ingevolge artikel 41 van de Woningwet.

Lijst van bij de gemeente binnengekomen aanvragen tot het verstrekken van een bouw- of sloopvergunning :

aanvraag

ingediend d.d.

zakelijke inhoud

naam en adres aanvrager

Bouwvergunningsverzoek tot het :

06-03-02

tijdelijk plaatsen van een ontmoetingsruimte voor verblijf van jongeren op het perceel Voormalig Van Neerbos terrein Spuidijk;

Gemeente Oud-Beijerland Afdeling MO Postbus 2003 3260 EA Oud-Beijerland

06-03-02

plaatsen van een GSM-antenne-installatie op het perceel Sportlaan 2;

Vodafone Libertel N.V. Avenue Ceramique 300 6201 BM Maastricht

15-03-02

3262 XC Oud-Beijerland

plaatsen van een dakopbouw op het perceel Admiraal de Ruyterstraat 75;

De heer C.C.W. Peters Admiraal de Ruyterstraat 75 3262 XC Oud-Beijerland

16-03-02

vergroten van een woning op het perceel Vestdijkstraat 7;

De heer H. Wesselink Vestdijkstraat 7 3261 PD Oud-Beijerland

18-03-02

vergroten van een woning op het perceel Oleanderstraat 11;

De heer W.C. Coenen Oleanderstraat 11 3261 BN Oud-Beijerland

18-03-02

plaatsen van een dakopbouw op het perceel Huizingastraat 19;

De heer P. van Tour Huizingastraat 19 3261 SK Oud-Beijerland

19-03-02

plaatsen van een serre op het perceel Wagenschuur 16;

De heer D.A. Vermeij

Wagenschuur 16 3262 CK Oud-Beijerland

3262 CK Oud-Beijerland

19-03-02

vergroten van de zolderverdieping op het perceel Burhille 9;

De heer F. Onderdelinden

Burhille 9 3261 TC Oud-Beijerland

20-03-02

plaatsen van lichtmasten op het perceel Helen Parkhurstweg 29;

A.K.V. Korbatjo Klinket 11 3262 CV Oud-Beijerland

Sloopvergunningsverzoek tot het:

N.B.: Nadere informatie daarover is verkrijgbaar bij de Dienst Ruimte, W. van Vlietstraat 6, tel. 64 66 39