Gemeente Oegstgeest

Nieuw beleid brandveiligheid

Bij besluit van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Oegstgeest is op 12 maart 2002 een nieuw beleidsniveau brandveiligheid voor bestaande bouw vastgesteld. Een bestaand gebouw is in dit kader een gebouw, gebouwd voor het verschijnen van het Bouwbesluit in 1992, dat niet verbouwd wordt. Voor de bestaande bouw zijn de voorschriften momenteel ondergebracht in de Regeling Bouwbesluit bestaande bouw. Het betreft hier de oudste in Nederland bekende voorschriften die op dit gebied, krachtens de Woningwet van 1901, zijn opgesteld. Een behoorlijk brandveiligsheidniveau is op grond van deze oude regels dan ook niet mogelijk. Het nieuwe beleidsniveau brandveiligheid voor bestaande bouw is vastgesteld met de doelstelling een acceptabel niveau van brandveiligheid te realiseren voor het contingent bestaande gebouwen in de gemeente Oegstgeest.

De beleidsnotitie ligt vanaf 3 april 2002 van 09:00 uur tot en met 17:00 uur ter inzage op het gemeentehuis aan de Rhijngeesterstraatweg 13.

Gelet op de spoedeisendheid en het belang van de openbare orde en veiligheid wordt op grond van artikel 2 lid 3 onder e1 uit de VERORDENING INSPRAAK GEMEENTE OEGSTGEEST 2000 afgezien van inspraak.