Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 27-03-2002 Mediabericht 27 maart 17.30 uur (laatste berichten)

LIMBURG-NOORD - 463 bekeuringen bij snelheidscontroles

LIMBURG-NOORD - De politie heeft bij snelheidscontroles in Tegelen, Venray, Roggel, Ysselsteyn, Oostrum, Swalmen, Belfeld, Koningsbosch, Maasbracht en Well, Weert en Blerick 463 bekeuringen uitgedeeld.

TEGELEN - Op de Calvariestraat zijn woensdagmorgen 36 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 281 gecontroleerde voertuigen bedroeg 73 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 92,00.

VENRAY - Op de Noordsingel zijn woensdagmorgen 44 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 275 gecontroleerde voertuigen bedroeg 78 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 115,00.

ROGGEL - Op de Tramstraat zijn dinsdagmiddag met behulp van een laserpatrol zes automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de gecontroleerde voertuigen bedroeg 63 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 40,00.

YSSELSTEYN - Op de Puttenweg zijn dinsdagmiddag 30 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 526 gecontroleerde voertuigen bedroeg 117 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 216,00. Verder zijn dinsdag op de Puttenweg, op het gedeelte waar 50 km/uur is toegestaan, 83 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 627 gecontroleerde voertuigen bedroeg 76 km/uur. Dit levert een boete op van 115,00.

OOSTRUM - Op de Wanssumseweg zijn dinsdagavond 84 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 805 gecontroleerde voertuigen bedroeg 128 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 273,00.

SWALMEN - Op het Maalbroek zijn dinsdag zestien automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 2720 gecontroleerde voertuigen bedroeg 111 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 187,00.

BELFELD - Op de Rijksweg Zuid zijn dinsdagmiddag 55 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 1367 gecontroleerde voertuigen bedroeg 75 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 92,00.

KONINGSBOSCH - Op de Prinsenbaan zijn dinsdagmorgen negen automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de gecontroleerde voertuigen bedroeg 70 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 63,00.

MAASBRACHT - Op de Stationsweg zijn dinsdagmiddag twaalf automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de gecontroleerde voertuigen bedroeg 74 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 92,00.

WELL - Op de Rijksweg zijn dinsdagavond met behulp van een laserpatrol elf automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de gecontroleerde voertuigen bedroeg 136 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. Van deze automobilist is het rijbewijs ingevorderd.

WEERT - Op de Graafschap Hornelaan zijn woensdag 36 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de gecontroleerde voertuigen bedroeg 73 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 92,00. Verder zijn bij de controle nog twee automobilisten bekeurd voor rijden zonder autogordel.

BLERICK - Op de Scholtis Coopmansstraat zijn woensdagmorgen 41 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 552 gecontroleerde voertuigen bedroeg 83 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 187,00.

LIMBURG-NOORD 20 bekeuringen bij verkeerscontroles

LIMBURG-NOORD - De politie heeft bij verkeerscontroles in Roermond en Tegelen 20 bekeuringen uitgedeeld.

ROERMOND Op diverse locaties in Roermond zijn dinsdagmiddag twaalf bekeuringen uitgedeeld. De bekeuringen zijn opgemaakt voor rijden zonder gordel (10), rijden zonder helm (1) en rijden zonder bromfietscertificaat (1). De controles vonden plaats op de Donderbergweg, de Nassaustraat en de Mercuriusstraat.

TEGELEN Op de Kaldenkerweg zijn dinsdagavond acht automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Bij de controle zijn 60 automobilisten gecontroleerd.

Roermond Arbeidsongeval

ROERMOND Een 42-jarige inwoner van Reuver is vanmiddag gewond geraakt doordat een rol papier van 2200 kg. tegen zijn heup viel. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Bij een bedrijf aan de Mijnheerkensweg wilde het slachtoffer dinsdagmiddag omstreeks 15.10 uur een grote rol papier verplaatsen met behulp van een heftruck. Op het moment dat de rol op de grijper van de heftruck lag en de man er voor langs liep om in te stappen, gleed de rol weg en duwde hem tegen een stapel papierrollen. Hierbij raakte het slachtoffer aan zijn heup gewond. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft de arbeidsinspectie in kennis gesteld van het ongeval. Deze zal een onderzoek instellen.

Venlo Bromfietser zonder helm

VENLO Een politiepatrouille heeft vanmiddag op de Kaldenkerkerweg twee jongens op een bromfiets staande gehouden omdat beiden geen helm droegen. De jongens ginger er op hun bromfiets vandoor toen zij de politiepatrouille zagen. Op het fietspad van de Kaldenkerkerweg konden zij worden staande gehouden. Zij bleken beiden geen bromfietscertificaat bezitten en één van hen gaf een valse naam op. Deze 15-jarige jongen werd aangehouden en de ouders van de jongens zijn door de politie in kennis gesteld van hun gedragingen. De bromfiets is in beslag genomen en blijkt een defecte verlichting en knipperlichten te hebben, de remmen werken niet, km-teller en tankmeter is defect, er zit een enorme slag in het wiel en de snelheid die de bromfiets kan halen is veel te hoog.