Gemeente Leeuwarden

Informatieavond peuterspeelzalen(wk 13)

Op woensdagavond 27 maart vindt in Stadsschouwburg De Harmonie een informatieavond plaats over de peuterspeelzalen in de toekomst. De informatieavond begint om 20.00 uur met een uitleg van wethouder

R. Sluiter, waarna er gelegenheid is voor het stellen van vragen aan wethouder R. Sluiter, de heer J. van der Weg (gemeente Leeuwarden) en mevrouw J. Bremer (HWL).

Het peuterspeelzaalwerk is begonnen als opvangvoorziening, vaak georganiseerd door ouders. In de loop van de tijd is steeds meer de nadruk komen te liggen op de peuterspeelzaal als voorschoolse voorziening. Er worden hoge eisen gesteld aan het peuterspeelzaalwerk op het gebied van deskundigheid, zakelijkheid, verantwoording en aansturing. De gemeente Leeuwarden denkt dit te kunnen realiseren door alle verantwoordelijkheden voor de uitvoering van het peuterspeelzaalwerk in één hand te leggen. In de peuterspeelzaal van de toekomst wordt daarom één partij verantwoordelijk voor de uitvoering van het peuterspeelzaalwerk. Deze partij zal het HWL zijn.

Peuterspeelzaalbesturen en de oudercommissies van de peuterspeelzalen worden uitgenodigd voor deze informatieavond in Stadsschouwburg De Harmonie, Ruiterskwartier 4 te Leeuwarden.