PERSBERICHT - 18 JANUARI 2002

Ontdek het groene hart van Campania -Zuid-Italië

Uitnodiging persreis naar de Cilento

Enotria Travel organiseert in samenwerking met Il Forno Antico en de Regione Campania een persreis naar de Cilento in Campania. Vertrek op donderdag 28 maart 2002 vanaf Amsterdam. Retour op zondag 31 maart vanaf Napels.

Graag nodig wij vertegenwoordigers van de media uit om met ons mee te gaan op ontdekkingstocht door de Cilento, het groene hart van Campania. Op deze persreis zullen de combinatie tussen cultuur, natuur, gastronomie, en strand aanbod komen.

Het programma

28/3
vertrek vanaf Schiphol. We vliegen met Transavia direct naar Napels. Daar aangekomen gaan we naar Azienda Il Forno Antico. De ontvangstmuziek en de hapjes zullen ons al in de juiste stemming brengen. We bezoeken de onbekende Catacombe vlakbij de azienda. Na terugkomst staat het eten voor ons klaar en is er tijd om even na te praten over de eerste dag.

29/3
Na het ontbijt gaan we naar de Marina di Cammerota, waar we een verkorte trekkingstocht door de natuur maken, de tocht duurt ongeveer een uur en eindigt op het strand bij Palinuro. Hier doen we het even rustig aan en genieten we van een picknick aan het strand. We stappen op de boot om de blauwe grot van Palinuro te ontdekken. De zonsondergang zullen we beleven bij de vuurtoren van Palinuro alvorens we terug keren voor een heerlijk diner.

30/3
Vandaag is het tijd om ons eens wat te verdiepen in de gastronomie van het gebied, zo zullen een verkorte kookcursus volgen en o.a. brood, pasta en salami bereiden, na de lunch, die bestaat uit de door ons bereiden producten, zullen we een wijnhuis bezoeken waar we uitleg krijgen over het productie proces en natuurlijk verschillende wijnen zullen proeven. Naast wijn staat dit gebied ook bekent om haar olijfolie, en daarom zullen we ook dit productie proces bekijken.

31/3
Velia is een ven de onbekende opgravingen in het zuiden van Italië, het is zeker niet minder interessant en daarom zullen we het voor ons vertrek naar Amsterdam bezoeken.

Wie en wat is Enotria Travel

Enotria Travel is eind 1999 opgericht door twee Zuid Italianen die in Amsterdam wonen: Tina Altieri en Vincenzo Dioguardi, samen met Tina's echtgenoot - Lex Raymakers die inmiddels ook een grote liefde voor Zuid-Italië heeft ontwikkeld. Verknocht als zij zijn aan hun geboorteland, willen ze vooral de charme en de pracht van het nog zo ruige en pure gebied aan iedereen overbrengen.

Via eigen contacten in het gebied zorgen zij voor een uniek reisaanbod. Zij kennen alle locaties persoonlijk en doen ook aanbevelingen voor plaatselijk bekende restaurants, excursies en lokale festiviteiten. Centraal staat de persoonlijke aanpak, geheel passend bij dit pure, zo op tradities gerichte stukje Italië.

Aanmeldingen:

Enotria Travel
t.a.v. Lex Raymakersof Tina Altieri
Loodskotterhof 147
1034CM Amsterdam

Tel. 020-7798338
Fax. 020-7782274
E-mail info@enotria.nl
SGR nr: 2805