Ingezonden persbericht


Persbericht van: Steunpunt Minderheden Overijssel

Geachte redactie,

hierbij willen wij u graag mededelen dat het verslag van de studiedag I-Kwadraat, die het SMO enige tijd gelden organiseerde over Interculturalisatie van de zorg, gereed is. Deelnemers aan de dag waren met name beleidsmedewerkers en stafkrachten van zorginstellingen.

Interculturalisaren van de zorg betekent stimuleren dat zorginstellingen meer allochtone medewerkers in dienst nemen. Daardoor krijgen zorginstellingen kennis en vaardigheden in huis waarmee ze een nieuwe doelgroep kunnen bedienen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat veel allochtonen de nog niet goed weg naar zorginstellingen weten te vinden. Door de instellingen te interculturaliseren halen ze niet alleen extra vaardigheden in huis maar worden ze ook herkenbaarder voor de allochtone potentiele cliënten.

Het verslag bevat informatie over de door het SMO ontwikkelde methodiek dat instellingen die willen interculturaliseren een handvat geeft. Daarbij worden zij ondersteunt door adviseurs van het SMO. Verder heeft het verslag de weerslag van de plenaire vergaderingen en de diverse workshops van de studiedag.

Het verslag is als word bestand verkrijgbaar.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met projctmedewerker interculturalisatie Jan Cornelis, tel: 0541 - 542047, e-mail: jcornelis@smo-ov.nl

Met vriendelijke groet,

Jan Beerling
Staffunctionaris pr
Steunpunt Minderheden Overijssel (SMO)
Wierdensestraat 39-C
7607 GE Almelo
Tel: 0546 - 542025
Fax: 0546 - 542030
E-mail: jbeerling@smo-ov.nl
Internet: www.smo-ov.nl