FNV BOUW

Bouwbonden roepen 28 maart uit tot landelijke stakingsdag

De bouwbonden organiseren op 28 maart een landelijke stakingsdag in de bouw. Alle werknemers die werken onder de bouw-CAO worden opgeroepen om morgenochtend naar de Jaarbeurs in Utrecht te gaan om zich als staker te registreren. De bonden verwachten een massale opkomst. Naar het zich laat aanzien belooft de stakingsbijeenkomst de grootste vakbondsmanifestatie van de afgelopen tien jaar te worden.

De onderhandelingen over de nieuwe bouw-CAO slepen al maanden. Zeven onderhandelingsronden lang weigerden de werkgevers om hun dictaat over de reisurenregeling van tafel te halen. Dit zorgt voor grote onrust op de bouwplaatsen. Sinds 19 maart is al op tal van bouwobjecten gestaakt. Tot op heden hebben de bonden ruim zesduizend stakingsdagen geregistreerd. De actiebereidheid blijkt groot.

Om iedereen de gelegenheid te geven aan de staking mee te doen, organiseren de bonden een landelijke stakingsdag in Utrecht. Vanuit het hele land kunnen de bouwvakkers zich in De Jaarbeurs als staker registreren. Vanaf 9.00 uur staan kaderleden van de bonden klaar om de registratie van duizenden stakers te verzorgen. De bonden rekenen op een massale opkomst van meer dan 10.000 stakers. Veel bouwplaatsen komen daardoor plat te liggen.

Vanaf 10.45 uur wordt voor de stakers een kort programma verzorgd. Ze worden toegesproken door de actiecoördinatoren van de bouwbonden FNV Bouw, Hout- en Bouwbond CNV en Het Zwarte Corps. Kitty Roozemond, vice-voorzitter van de FNV en Doekle Terpstra, voorzitter van het CNV, zullen hun solidariteit betuigen.

Voor de redactie,