Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-03-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.40 uur

Autokraker

UTRECHT- Woensdagavond hield de politie een 38-jarige man uit Utrecht aan op verdenking van autokraak.

Omstreeks 21.45 uur zagen twee beveiligingsmedewerkers dat de man zich verdacht ophield tussen autos in parkeergarage Jaarbeursplein. Ze liepen naar hem toe en zagen dat hij wegliep bij een auto waarvan de ruit was ingeslagen. Hierop hielden de beveiligingsmedewerkers de man aan en droegen hem over aan de gearriveerde politie. De Utrechter is ingesloten op het bureau voor verhoor

Brand in woning

UTRECHT- Woensdagavond omstreeks 18.00 uur kreeg de politie een melding van een uitslaande brand in een woning aan de Cor Ruyslaan.

De politie kwam ter plaatse, net als de brandweer met de ladderwagen. Er was niemand meer aanwezig in de woning, en de brandweer heeft de brand geblust. De oorzaak van de brand was vermoedelijk kortsluiting in een lamp.

Op de markt

UTRECHT- De politie heeft woensdagmiddag drie mannen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

Omstreeks 16.55 uur zagen politiemensen dat het drietal, 16, 27 en 29 jaar oud en woonachtig in Dronten, Assen en Amsterdam, zich nogal vreemd gedroeg op de markt bij het Vredenburg. Bij controle werden verschillende goederen bij de mannen aangetroffen, die na onderzoek van diefstal afkomstig bleken. De drie mannen zijn aangehouden en op het bureau ingesloten voor verhoor.

Aanrijding

UTRECHT- Woensdagmiddag raakte een 3-jarig jongetje uit Utrecht gewond door een aanrijding met een auto op de Catharijnesingel.

Om 15.50 uur liep het jongetje met zijn moeder over de stoep van het Vredenburgviaduct. Op een gegeven moment staken zij over, maar op dat moment reed daar, uit de richting van het Paardenplein, een 34-jarige automobiliste uit Utrecht. Een aanrijding was het gevolg, waarbij het kindje zijn been brak. Het is nog niet duidelijk hoe het ongeval heeft kunnen plaatsvinden. Per ambulance is het jonge slachtoffer naar het ziekenhuis vervoerd. Het jongetje kan binnenkort een mooie kaart van de automobiliste verwachten.

Snelheidscontrole
UTRECHT- De politie hield op woensdagmiddag een snelheidscontrole op de Karl Marxdreef.

Van 13.00 uur tot 14.45 uur werden 1516 automobilisten gecontroleerd. Er werden 121 snelheidsovertredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 104 km/u, terwijl 70 km/u is toegestaan.