Ministerie van Verkeer en Waterstaat


http://www.minvenw.nl

Min VenW: Antenne-installaties t/m 5 meter bouwvergunningvrij

Dit is een gezamenlijk persbericht van het ministerie van Verkeer en Waterstaat en het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Antenne-installaties tot en met 5 meter bouwvergunningvrij

Voor de bouw van antenne-installaties van maximaal vijf meter hoog hoeft vanaf 1 juli niet langer een bouwvergunning te worden aangevraagd. Het convenant dat de voorwaarden regelt waaronder deze antenne-installaties aangebracht worden, is ter notificatie voorgelegd aan de Europese Commissie en vandaag aangeboden aan de Tweede Kamer. Naar verwachting zullen in juni van dit jaar het ministerie van Verkeer en Waterstaat, het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de vijf operators van mobiele telecommunicatie het convenant ondertekenen.

In het convenant zijn afspraken gemaakt over de onderlinge samenwerking van operators, het opstellen van een plaatsingsplan, de instemming van eigenaars en bewoners, de visuele inpasbaarheid en de maximaal toegestane blootstelling aan radiofrequente elektromagnetische velden.
Het convenant is een uitwerking van het door de Tweede Kamer vastgestelde Nationale Antennebeleid. In het Nationaal Antennebeleid wordt gezocht naar een goed evenwicht tussen de belangen op het gebied van de volksgezondheid, het leefmilieu, de veiligheid en een voorspoedige economische ontwikkeling.

Ministerie van Verkeer en Waterstaat
Ben Smit 070-3517794

Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer
Joost Kehrer 070-3393970

Noot voor de redactie,