Gemeente Amsterdam


Aanvragen ontheffingen buitentaps

Amsterdamse horecaondernemers worden alsnog in de gelegenheid gesteld om een aanvraag voor een ontheffing voor het plaatsen van een buitentap tijdens Koninginnedag in te dienen. Deze maatregel geldt alleen voor het aanvragen van tapvergunningen en niet voor evenementen. Omdat burgemeester Cohen in overleg met de Koninklijke Horeca Nederland heeft afgezien van het besluit tot het verplicht tappen van evenementenbier op deze dag, worden de ondernemers die hierdoor hebben afgezien van het aanvragen van een ontheffing in de gelegenheid gesteld dit alsnog te doen.
Een eventuele ontheffing zal worden verleend voor één buitentap met maximaal twee kranen per café, direct voor de zaak aan de openbare weg. Deze taps mogen, indien de ontheffing is verleend, op 30 april vanaf 06.00 uur worden opgebouwd. Vanaf 11.00 uur mag er daadwerkelijk worden geschonken en om uiterlijk 21.00 uur moeten de biertaps weer zijn verwijderd. Deze voorwaarden gelden ook voor de al verleende vergunningen.
Een ontheffing voor het plaatsen van een biertap in de binnenstad kan tot en met uiterlijk donderdag 4 april tussen 09.00 en 12.30 uur aan de balie van de afdeling Vergunningen/AZ (in het dienstencentrum aan de binnenstraat van het stadhuis) worden aangevraagd. Aanvragen voor ontheffingen die buiten de binnenstad vallen kunnen ook tot uiterlijk donderdag 4 april worden aangevraagd bij het betreffende stadsdeel binnen de hier geldende gebruikelijke openingstijden. Alleen horecabedrijven met een geldige drank- en horecavergunning en een geldige exploitatievergunning komen in aanmerking voor een ontheffing. Aanvragen kunnen worden ingediend door de exploitant of een van de leidinggevenden die in de drank- en horecavergunning zijn vermeld. Hiervoor moet een geldig legitimatiebewijs (een geldig paspoort of vreemdelingenbewijs) worden meegenomen.

Rob Kaercher

© gemeente Amsterdam - 28-03-2002