Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-03-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.35 uur

Inbraak

WOERDEN Op woensdag 27 maart is bij een woning ingebroken. Daarbij zijn onder andere twee sets autosleutels en vervolgens beide auto`s weggenomen.

Rond 05.00 uur werden de bewoners van een woning aan het Bastion Willem wakker van een geluid voor hun woning. Toen de 55-jarige bewoner poolshoogte ging nemen, zag hij dat in zijn woning was ingebroken. Op de begane grond bleken diverse ruimten te zijn doorzocht. De verdachten hadden daarbij o.a. diverse bankpassen, twee GSM`s en twee sets autosleutels weggenomen. Vervolgens constateerden de bewoners dat de beide auto`s ook waren gestolen. Het gaat daarbij om een dure terreinwagen en een sportwagen.

Man negeert stopteken

WOERDEN Op woensdag 27 maart negeerde een automobilist een stopteken. Hij kon even later worden aangehouden.

Rond 14.30 uur hielden politiemensen een verkeerscontrole op Geestdorp. Een politieman gaf een automobilist een stopteken, maar in plaats van te stoppen, reed de man hard weg. Een politieman zette per motor de achtervolging in. Ondanks dat de automobilist er met hoge snelheid vandoor ging en het rode verkeerslicht negeerde, kon de motorrijder hem op de Amsterdamlaan aan de kant van de weg zetten. De 33-jarige bestuurder verklaarde geen rijbewijs te hebben en daarom te zijn doorgereden. Het viel de politieman echter op dat in de auto een boodschappentas stond met daarin voornamelijk pakken koffie. Vervolgens herkende hij de 28-jarige passagier uit Meteren als een persoon die gezocht werd in verband met diefstal van koffie. Daarop werden de beide mannen aangehouden.

In de kofferbak van de auto werden meer dan 100 pakken koffie en meer dan 20 pakken waspoeder aangetroffen. Alle goederen zijn in beslag genomen. Naar de herkomst van de artikelen wordt een onderzoek ingesteld. Beide mannen zijn in het politiebureau ingesloten.

Bromfietscontrole

MAARSSEN Op woensdag 27 maart heeft de politie van 13.00 tot 15.30 uur op het Bisonspoor een bromfietscontrole gehouden. In totaal dertig brommers werden aan een uitgebreid onderzoek onderworpen. Vijf bestuurders werden bekeurd omdat hun bromfiets opgevoerd was, één voor een lekke uitlaat en één voor het niet voeren van een gele plaat.

Gewonde bij aanrijding

MAARSSEN Op woensdag 27 maart is een automobilist bij een aanrijding gewond geraakt. Hij is in het ziekenhuis opgenomen.

Rond 17.15 uur reed een 30-jarige automobilist uit De Meern over de Ruimteweg, komende uit de richting van Utrecht. Hij reed bij groen verkeerslicht de kruising met de Verbindingsweg op. Op dat moment reed een 47-jarige automobilist uit Maarssen vanaf de Verbindingsweg door rood verkeerslicht dezelfde kruising op. Een aanrijding tussen beiden was het gevolg.

De 47-jarige Maarssenaar is met schouderletsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht en is daar opgenomen. De 30-jarige bestuurder klaagde over pijn in zijn nek, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd.