Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

DIGITENNE BENOEMT MR. BAUKE GEERSINGTOT VOORZITTER RAAD VAN COMMISSARISSEN

Mr Lex Nicolaí nieuwe directeur digitale televisie-aanbieder

HILVERSUM, 28 maart 2002

Digitenne heeft mr. Bauke Geersing met ingang van 1 mei a.s benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen. Geersing heeft in de afgelopen twee jaar als interim-directeur de organisatie van Digitenne opgezet met als hoogtepunt het ontvangen van een exclusieve licentie voor 15 jaar van het ministerie van Verkeer en Waterstaat voor het uitzenden van digitale ethertelevisie en radio in Nederland.

Bauke Geersing zal in zijn functie als directeur worden opgevolgd door mr. Lex Nicolaí. Mr. Lex Nicolaí, heeft als voormalig directeur van Mediakabel veel ervaring in media, infrastructuur en telecommunicatie opgedaan, waarmee Digitenne zijn voordeel kan doen in de uitdaging die 1 oktober a.s. begint, namelijk het uitrollen van digitale televisie in Nederland.

Geersing: Het opzetten van Digitenne was een enerverende maar fantastische uitdaging. In de afgelopen twee jaar ben ik met de dag enthousiaster geworden over de potentie van Digitenne, om die reden wilde ik graag na het uitdienen van mijn contract betrokken blijven bij het bedrijf. Toen de aandeelhouders mij de functie van voorzitter aanboden, heb ik ook uit het diepst van mijn hart meteen ja gezegd.

Overal televisie zonder kabel

Digitenne geeft de televisiekijker de vrijheid om op iedere gewenste plek (binnens- en buitenshuis) te kijken naar televisie en te luisteren naar radio met digitale kwaliteit. Het enige wat men daarvoor nodig heeft, is een kleine, portable ontvanger en een antenne van slechts 15 centimeter. Een kabelaansluiting of schotel is niet meer nodig. Een belangrijk voordeel is bovendien dat de beeldkwaliteit van digitale televisie te vergelijken is met DVD en het geluid met CD. De ontvanger is ook aan te sluiten op de computer of laptop.

Daarnaast wordt het mogelijk om interactieve informatie door te geven. De kijker kan daardoor in de toekomst bijvoorbeeld reageren op televisieprogramma s of aanbiedingen. Digitenne zal op termijn niet alleen portable te ontvangen zijn, maar ook mobiel. Ontvangst in een rijdende auto of trein wordt dan mogelijk.

Naast het gebruik in de huiskamer is Digitenne ideaal voor mensen die al jarenlang van plan zijn de kabel door te trekken naar de werk- of slaapkamer boven, maar het komt er maar niet van. Of voor bezitters van plezierjachten, caravans en vakantiehuizen die tussen de sneeuw door naar vage beelden moeten kijken , stelt Bauke Geersing.

De voor de ontvangst van Digitenne benodigde digitale ontvanger, antenne en smartcard zullen vanaf 1 oktober a.s. onder meer verkrijgbaar zijn bij televisie-, radio- en computerspeciaalzaken.

Digitenne is een consortium dat gevormd wordt door KPN Telecom, NOB, Nozema, NOS, HMG, SBS, Canal+ en Kindernet en is gevestigd in Hilversum.



Ingezonden persbericht