Ingezonden persbericht


Persbericht

28 maart 2002

Rational introduceert geautomatiseerde Java testtechnologie ~ Nieuwe testtechnologie versnelt het testen van Java applicaties ~

Op de 2002 JavaOne conferentie heeft Rational Software een nieuwe geautomatiseerde Java® testtechnologie aangekondigd die het testen van Java applicaties tijdens verschillende versies zal versnellen. Deze nieuwe functionele en 'regressie' testtechnologie vormt een nieuwe aanvulling op Rational s software-ontwikkeloplossing gericht op projectteams, die Java en op het web gebaseerde bedrijfsapplicaties ontwerpen.

Rational s nieuwe 'Adaptive Test Playback' technologie biedt als eerste zelfcorrigerende objectherkenning. Hierdoor hoeven bestaande testen tijdens de levenscyclus van een applicatie minder vaak ge-update te worden. Door kortere testperioden en typische geautomatiseerde testtools moeten geavanceerde testorganisaties de geautomatiseerde testscripts voortdurend aanpassen met objecten die in nieuwe software of softwareversies zijn veranderd.

Rational s Adaptive Test Playback technologie kan automatisch doelobjecten in Java en op het web gebaseerde applicaties vinden. Doordat er geen menselijke interventie en tijdrovende object re-mapping nodig is, wordt het testen betrouwbaarder.

Gartner voorspelt dat Java de snelst groeiende programmeertaal zal blijven en in 2005 naar verwachting 2,5 miljoen ontwikkelaars zal bereiken. Rational s software-ontwikkeloplossingen bevrijden Java ontwikkelaars, -testers en andere leden in Java ontwikkelteams van de soms chaotische en niet-productieve activiteiten die de ontwikkelvoortgang kunnen vertragen. Hierdoor kunnen ontwikkelaars innovatieve software creëren en projectteams hun doelstellingen behalen.

Naast de Adaptive Test Playback technologie zorgt Rational s complete levenscyclusoplossing er voor dat Java en J2EE ontwikkelaars kunnen ontwerpen, modelleren en coderen in één eXtended Development Environment (XDE) met de Java Platform Editie van Rational® XDE® Professional v2002. De Java Platform Editie van Rational XDE Professional v2002 is geïntegreerd in de IBM WebSphere Studio Application Developer en in de IBM Eclipse, een op Java gebaseerde geïntegreerde ontwikkelomgeving.

Met Rational s Java oplossing kunnen ontwikkelaars ook runtime fouten, memory leaks en performance issues opsporen en verwijderen. Rational vereenvoudigt de communicatie binnen softwareteams met ontwikkeltools voor defect tracking, requirementsmanagement, softwareconfiguratiemanagement, testmanagement en begeleiding door het ontwikkelproces. Daarnaast biedt Rational uitgebreide training, diensten en een online Java ontwikkel community (Rational jRoundup, http://www.jroundup.com) om haar software ontwikkeloplossing aan te vullen en het succes van projectteams, die op Java gebaseerde zakelijke applicaties bouwen, te garanderen.

"Het is Rational's focus om Java ontwikkelteams te voorzien van een krachtige software-ontwikkeloplossing voor het creëren van bedrijfskritieke zakelijke applicaties," zei Eric Schurr, Senior Vice President Marketing van Rational Software. "We denken dat testers de Adaptive Test Playback technologie zeker zullen waarderen aangezien het hen veel tijd bespaart bij het testen van hun Java en op web gebaseerde applicaties. Onze oplossing bevrijdt Java ontwikkelteams van de chaos die er vaak heerst tijdens het traditionele software-ontwikkelproces."

Om ontwikkelaars en ontwikkelteams uitgebreide oplossingen te bieden die de snelheid, kwaliteit en voorspelbaarheid van hun software-ontwikkelprojecten voor het Java platform verhogen, heeft Rational strategische partnerships afgesloten met toonaangevende leveranciers van Java-oplossingen, zoals IBM, Sun, BEA en Borland. Meer informatie over Rational s ondersteuning voor het Java platform en deze partnerships vindt u op: http://www.rational.com/solutions/solutions_java/index.jsp.

Meer informatie over de Rational Adaptive Test Playback technologie is te vinden op http://www.rational.com/testjava.

(492 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Rational Software
Rational Software biedt een software-ontwikkeling platform dat de snelheid, kwaliteit en voorspelbaarheid van softwareprojecten verbetert. Deze geïntegreerde oplossing voor de gehele levenscyclus combineert de beste software-engineeringaanpak, toonaangevende tools en professionele diensten. 96 bedrijven uit de Fortune 100 vertrouwen op de tools en diensten van Rational om op een snellere manier betere software te ontwikkelen. Dit open platform wordt uitgebreid door partners die meer dan 500 aanvullende producten en diensten leveren. Rational is opgericht in 1981 en is één van 's werelds grootste softwarebedrijven. Het bedrijf telt meer dan 3500 werknemers wereldwijd en behaalde in het boekjaar dat eindigde in maart 2001 een omzet van $815 miljoen. Rational maakt deel uit van de Nasdaq-100 Index®.