Persberichten politie Rivierenland

---

Dinsdag, 26 maart 2002

---

Verkeersongeval met letsel
ZEVENAAR - Bij een verkeersongeval op de Babberichseweg in Zevenaar op 25 maart rond 08.45 uur is een veertienjarig meisje uit Spijk gewond geraakt. Zij zat op haar fiets en wilde de rijbaan oversteken. Een auto, bestuurd door een 54-jarige man uit Westervoort, kon niet meer op tijd remmen als gevolg waarvan de aanrijding plaatsvond. Het meisje werd met hoofdwonden overgebracht naar het Streekziekenhuis Zevenaar.
Verkeerscontrole
NIEUW-DIJK - Bij een verkeerscontrole op de Bievankweg in Nieuw-Dijk op 25 maart 's avonds heeft de politie zeven processen-verbaal opgemaakt. Drie daarvan hadden betrekking op te hoge snelheid. Drie automobilisten droegen geen gordel en een automobilist gebruikte een aanhanghangwagen zonder kentekenplaat.

Met alcohol achter het stuur
DUIVEN - Op 26 maart werd omstreeks 03,45 uur op de Nieuwgraaf te Duiven een bestuurder van een personenauto gecontroleerd, omdat deze nogal slingerend reed. De bestuurder, een 32-jarige inwoner uit Arnhem, bleek alcoholhoudende drank te hebben gedronken. De man werd aangehouden en op het politie bureau te Duiven bleek dat de man 1,7 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd. De man kreeg een rijverbod van acht uur.

Snelle bromfietser
WESTERVOORT- Op 25 maart zagen surveillerende agenten op de Parallelweg in Westervoort een bromfietser rijden met een snelheid van ongeveer 85 kilometer. De bromfiets werd bestuurd door een achttienjarige inwoner uit Zevenaar. De bromfiets werd voor nader onderzoek uit het verkeer genomen.

Politie gaat optreden tegen onjuist parkeren
WESTERVOORT - Bij de politie in Westervoort zijn de laatste tijd veelvuldig klachten binnen gekomen over het parkeren van voertuigen in woonerven buiten de vakken. Hierdoor wordt het bestuurders die wel netjes in de vakken parkeren nogal eens lastig gemaakt. De politie zal hiertegen gaan optreden. Een bon voor het parkeren buiten de vakken bedraagt veertig euro.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl