Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-03-2002
Persberichten district Sittard (HP 13.35 uur) Donderdag 28 maart 2002

Geleen, zwaar gewonden bij verkeersongeval:

Woensdagavond 27 maart 2002 zijn de bestuurder en een passagier van een bromfiets zwaar gewond geraakt bij een verkeersongeval met een personenauto op de kruising Marisstraat / Rembrandtlaan te Geleen. De 24 jarige bromfietser uit Geleen met achterop een 17 jarige inwoonster uit Beek reden omstreeks 20.15 uur over de Marisstraat in de richting van de Rembrandtlaan te Geleen. Op de kruising met de Rembrandtlaan verleende de bestuurder van de bromfiets geen voorrang aan een 35 jarige automobilist uit Geleen. Er volgde een aanrijding tussen beide voertuigen. Beide opzitenden van de bromfiets raakten zwaar gewond. Zij werden met ambulances overgebracht naar het Maaslandziekenhuis in Sittard. (over hun toestand is momenteel verder niets bekend). Zowel de personenauto als de bromscooter zijn totaal loss. De brandweer moest ter plaatse komen om het wegdek te reinigen van de gelekte olie. Een takelbedrijf heeft beide voertuigen geborgen. De afdeling verkeersondersteuning stelt een verder onderzoek in.

Sittard, winkeldiefstal:
Een 30 jarige inwoonster van Geleen is woensdagmiddag 27 maart 2002 door de politie bekeurd wegens het plegen van een winkeldiefstal. De winkeldievegge nam in een supermarkt aan de Brugstraat te Sittard diverse snoep- etens en drinkwaren weg met een winkelwaarde van ruim 47 euro. Deze stopte zij weg in haar kleding en in een tas. Toen zij deze goederen niet betaalde aan de kassa werd zij aan de uitgang van de supermarkt door het personeel ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie heeft de vrouw meegenomen naar het politiebureau waar tegen haar proces-verbaal werd opgemaakt. Zij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 115 euro. Na verhoor kon zij huiswaarts.

Sittard, agressieve winkeldief:
Een 24 jarige inwoner van Middelburg is woensdag 27 maart 2002 door de politie aangehouden na een winkeldiefstal gepleegd te hebben in een supermarkt aan de Leyenbroekerweg te Sittard.
Personeel van de supermarkt zag een klant een diefstal plegen. Hij nam twee flessen drank weg met een waarde van ruim 5 euro. Toen hij deze drank aan de kassa niet betaalde werd hij aan de uitgang ter verantwoording geroepen en moest hij mee naar een kantoorruimte. De winkeldief verzette zich hiertegen en wilde vluchten. Hij moest uit alle macht door personeel in bedwang gehouden worden tot de komst van de gewaarschuwde politie. Deze heeft de winkeldief aangehouden en meegenomen naar het politiebureau war tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. De winkeldief heeft een dagvaarding van de Officier van Justitie dit in het kader van snelrecht. Na verhoor kon de winkeldief huiswaarts.

Sittard, onbezonnen daad:
Een 10 jarige jongen is verantwoordelijk voor het in vlammen opgaan van een twintigtal coniferen aan de Leonard Meullenersstraat te Sittard.
De jeugdige jongen stak woensdagmiddag omstreeks 16.30 uur een aantal bladeren in brand maar hield geen rekening met eventuele gevolgen. Het vuurtje liep uit de hand omdat een conifeer vlam vatte. Deze zette daarna een haag van 20 coniferen en brand, een ware vuurzee. De gewaarschuwde brandweer bluste de brand maar van de 20 coniferen bleef niet veel meer over. De gewaarschuwde politie stelde vast dat een 10 jarig buurtbewonertje debet was aan de brandstichting. In goed overleg met de benadeelde en de ouders van de jeugdige brandstichter zal de schade geheel vergoed worden. In de hoop dat het en goede les is geweest voor de jeugdige.

Sittard, boete voor bezit nep vuurwapen:
Tegen een 20 jarige inwoner van Sittard heeft de politie woensdagmiddag proces-verbaal opgemaakt wegens het bezit van een nep vuurwapen.
De bemanning van een burger politiepatrouille zag omstreeks 12.00 uur een viertal jongeren over de parkeerplaats van de Steenweg lopen. Een van de jongens haalde een op een vuurwapen gelijkend vuurwapen uit zijn kleding te voorschijn. Kennelijk als grapje richtte hij dit vuurwapen op een van de andere jongens en deed alsof hij schoot. Kort daarna werd hij door de politiepatrouille aangehouden op de Markt. Het vuurwapen dat in beslag genomen werd bleek een plastic nep vuurwapen te zijn, vrijwel niet van echt te onderscheiden. Aan het politiebureau werd tegen de 20 jarige inwoner van Sittard proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg na overleg met de officier van Justitie een transactievoorstel aangeboden van 220 euro. Na verhoor kon hij huiswaarts

Sittard, gewapende overval op frituur:
Woensdagavond 27 maart 2002 hebben twee gemaskerde mannen een gewapende overval gepleegd op een frituur, gevestigd aan de Henri van Veldekestraat te Sittard. Zowel de eigenaresse van de frituur als twee aanwezige klanten werden beroofd van hun geld. De gebruikte vluchtauto is door de politie teruggevonden. Van de overvallers ontbreekt nog elk spoor.
Omstreeks 22.30 uur was de eigenaresse van de frituur twee klanten in haar zaak aan het helpen en kwamen twee van bivakmutsen voorziene mannen de frituur binnen. Onder bedreiging van een vuurwapen werd de eigenaresse gedwongen het aanwezig kasgeld af te geven terwijl ook beide klanten hun beurs af moesten geven. Na het in bezit krijgen van het geld vertrokken beide overvallers. Vermoedelijk hebben de overvallers gebruik gemaakt van een op de Tenierstraat te Geleen gestolen auto. Deze werd gisteravond op de Broeksittarderweg te Sittard teruggevonden. De buit ten nadele van de eigenaresse van de frituur wordt geschat op enkele honderden euros. Wat de inhoud van de beurzen van beide klanten is geweest moet nog bekend worden. Beide slachtoffers zullen pas vandaag aangifte doen van hun beroving. De politie stelt een verder onderzoek in.