Ingezonden persbericht

H2.P1/03/02 *** P E R S B E R I C H T ***


HITMA introduceert 3 nieuwe series draagbare meetinstrumenten van Kimo

De HITMA-groep in uithoorn brengt vanaf deze maand de nieuwe range draagbare klimaatinstrumenten van Kimo in Nederland op de markt. De Franse fabrikant Kimo is gespecialiseerd in HVAC-instrumenten voor druk, luchtsnelheid, doorstroming, temperatuur, luchtvochtigheid en toerental. De nieuwe range bestaat uit 3 productlijnen (Series 100, 200 en 300) die samen 25 instrumenten bevatten. De instrumenten variëren van modellen voor eenvoudige metingen tot volledig multifunctionele uitvoeringen. Ze zijn innovatief, betrouwbaar en eenvoudig in gebruik en voldoen aan alle eisen binnen de HVAC-markt.

Serie 100
Bij de Serie 100 draait het om eenvoud en efficiëncy. Deze instrumenten kunnen twee parameters tegelijk meten en weergeven. Tevens zijn ze ergonomisch uitgevoerd. Ze hebben een display met 2 regels en kunnen worden geleverd met een elastomere behuizing. De Serie 100 meetinstrumenten zijn geschikt voor "zware omgevingen" en bevat micromanometers, thermometers, anemometers, hygrometers en tachometers.

Serie 200
De Serie 200-instrumenten meten 4 parameters gelijktijdig. De gegevens kunnen op een computer worden bewerkt of vastgelegd en/of worden uitgeprint. Ze hebben een automatische herkenning van de SMART PRO-sondes voor de betreffende parameters. Ook bij deze serie is aan de ergonomie gedacht. Ze hebben een handige bedieningsknop, een duidelijk display en kunnen worden geleverd met een hands-free houder. Deze serie omvat micromanometers, thermometers, anemometers en hygrometers.

Serie 300
De 300-serie bestaat uit multifunctionele instrumenten voor elke willekeurige meting van druk, luchtsnelheid, vochtigheid, temperatuur en toerental. Vele technische en functionele kenmerken zijn gecombineerd in één instrument. De Serie 300-instrumenten kunnen nog meer parameters gelijktijdig meten dan de Serie 200. Bovendien hebben ze een groter display dan de andere series. Ze herkennen automatisch alle SMART PRO-sondes. Koppeling met computer en printer is mogelijk. Bovendien kan deze uitvoering 'dataloggen'. Er kunnen 8.000 meetwaarden worden opgeslagen. Ook deze instrumenten hebben een handige bedieningsknop en kunnen worden geleverd met een hands-free houder.


---