BDO WALGEMOED CAMPSOBERS
http://www.bdo.nl

Omzetgroei BDO Accountants & Adviseurs ruim 7%

BDO Accountants & Adviseurs heeft in 2001 een omzet gerealiseerd van . 168,3 miljoen. Dat is een stijging van 7,4% ten opzichte van het boekjaar 2000. De fiscale dienstverlening vertoonde met een omzetstijging van bijna 14% de sterkste groei. Het grootste deel van de totale omzet is tot stand gebracht door de accountantsdiscipline. Het aantal medewerkers nam toe tot 2157.

Deze gegevens zijn gepubliceerd in het Jaarbericht 2001 dat vandaag is verschenen. In de cijfers zijn de resultaten van de business unit Juridische Advisering niet betrokken. Deze unit is in de tweede helft van 2001 verzelfstandigd en gaat nu door het leven onder de naam Dijkstra Voermans Advocaten. De toegesneden dienstverlening van DVA ten behoeve van de klanten van BDO is door middel van een strategische alliantie zeker gesteld.

'De omzet van BDO Accountants & Adviseurs ontwikkelde zich het afgelopen jaar alleszins bevredigend. De groei speelde zich af in onze kernactiviteiten: accountancy en belastingadvies. De belastingadviespraktijk realiseerde relatief de grootste groei. De sector 'overige advisering' stagneerde enigszins als gevolg van de economische ontwikkelingen', aldus bestuursvoorzitter Ton Rutgrink. 'Als we vooruitblikken kunnen we zeggen dat het lopende jaar veel onzekerheden kent, zowel op economisch gebied als wat betreft de wet- en regelgeving aangaande het accountantsberoep. De voorgenomen maatregelen zullen onder meer diep ingrijpen in de bestaande verhouding tussen accountant en cliënt. Niettemin zien we de toekomst met vertrouwen tegemoet, steunend op de wetenschap dat we beschikken over een vitale en zeer flexibele organisatie.'

BDO Accountants & Adviseurs maakt deel uit van BDO International, een internationaal netwerk vertegenwoordigt in bijna 100 landen met ruim 22.000 vennoten en medewerk(st)ers.
De omzet van BDO International groeide in 2001 met bijna 10% tot US$ 2,2 miljard. Deze groei steekt positief af bij de gemiddelde groei van de tien grootste wereldwijde netwerken, die 7,8% bedroeg.

BDO Accountants & Adviseurs biedt vanuit bijna 40 vestigingen met ruim 2000 vennoten en medewerk(st)ers in Nederland een compleet pakket op het gebied van accountancy, belastingadvies en consultancy.


----