Korps: Friesland, plaats: Friesland 28-03-2002
Politieberichten van 28/3 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Drachten: politie belemmert in werk
In Drachten is woensdagochtend een 22-jarige inwoner van Smallingerland bekeurd omdat hij een politieman hinderde bij het uitoefen van zijn werk. De man reed over de Noorderhogeweg waarin het kader van het project Fryske diken een snelheidscontrole werd gehouden. Ter hoogte van de plaats waar het flitsapparaat in de middenberm stond opgesteld stopte de man en gooide het apparaat omver. Medewerkers van Fryske diken hielden hem daarop staande en namen hem mee naar het bureau. In overleg met het Openbaar Ministerie is hem belemmering van een politieambtenaar in functie ten laste gelegd waarvoor hij een boete van 225,= kreeg opgelegd.

Veenwouden: inbraak
Afgelopen nacht werd ingebroken in het tankstation aan de Juliusstraat. Met een steen werd de ruit van de toegangsdeur vernield. Uit de shop werden sigaretten en shag weggenomen. De eigenaar van het tankstation, een 52-jarige inwoner van Veenwouden, heeft aangifte gedaan.

Breezanddijk: snelheid
Woensdag omstreeks 15.30 uur werd op de Rijksweg A7 een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 53-jarige inwoner van Alphen aan de Rijn, reed met een snelheid van 182 kilometer per uur, terwijl aldaar 12 kilometer was toegestaan. De bestuurder kreeg een bekeuring en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Noordwolde: hennepplantage
Vanmorgen werd in een vrijstaande schuur achter een woning aan de Molenstraat een volledig ingerichte hennepkwekerij aangetroffen. In de loods stonden 1500 hennepplanten. De planten waren bijna oogstrijp. De planten met bijbehorende apparatuur werden in beslag genomen. Het bleek dat er illegaal stroom werd afgetapt. Op dit moment is nog niet bekend wie de eigenaar van de hennepplantage is en er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272