Gemeente Leeuwarden

Handhaving in de openbare ruimte ¦ Draaiboeken gemeentelijk rampenplan vastgesteld ¦ Vergaderingen gemeenteraad en raadscommissies 2002 Handhaving in de openbare ruimte
Het college van B & W heeft de nota Handhaving in de openbare ruimte vastgesteld. In deze nota geeft de gemeente aan waar haar prioriteiten liggen op het terrein van de handhaving in de openbare ruimte.

De gemeente (meer specifiek de sector Beheer Openbare Ruimte) verzorgt de handhaving van de regelgeving en de afgesloten overeenkomsten voor de reclame (gevelreclame, sandwich en driehoeksborden, spandoeken, prik en verwijsborden), industriebewegwijzering, woonschepen en beroepsvaart, illegaal in gebruik genomen snippergroen, het kappen van bomen, het houden van evenementen en feesten (kermis, vlooienmarkten, dorpsfeesten, wielerrondes, verhuur van (evenementen)terreinen), het houden van de wijk en weekmarkten, de aanleg van kabels en leidingen, het plakken en kladden op panden en straatmeubilair, het stallen van caravans en aanhangwagens. Kortom allerlei zaken die in de openbare ruimte plaatsvinden. Toch zijn er nog zaken die verbeterd kunnen worden. De gemeente wil het toezicht op de reclame intensiveren en het toezicht op het gebruik van gemeentegrond verbeteren. Dit zal tot gevolg hebben dat er ook extra vergunningen verleend worden. De kosten denkt de gemeente te kunnen ondervangen door de extra inkomsten die voortvloeien uit deze intensievere controle voor deze handhavende activiteiten te gebruiken.
Besluit: 26 maart 2002.
Draaiboeken gemeentelijk rampenplan vastgesteld Het college van B en W heeft de actualisatie van de draaiboeken Voorlichting, Opvang en Verzorgen en Registreren van Slachtoffers vastgesteld. Deze draaiboeken vormen een onderdeel van het gemeentelijk rampenplan.
Besluit: 26 maart 2002.