KPN NV

KPN-reactie op OPTA: bellen van vast naar mobiel wordt goedkoper Den Haag, 28-03-2002
KPN Mobile heeft medio 2000 aangegeven dat er ruimte aanwezig was om de tarieven voor bellen van een vaste naar een mobiele telefoon in Nederland omlaag te brengen door een tariefsverlaging van ongeveer 20% in te voeren.

De verwachting was dat andere partijen zouden volgen, hetgeen niet het geval was, waardoor KPN Mobile ten opzichte van de concurrenten miljoenen euro's per maand nadeel heeft gehad.

KPN Mobile is van mening dat de nu voorgestelde verlaging van 32% in een half jaar tijd volstrekt onacceptabel is en met name het tempo waarin. De toezichthouders in Engeland en Frankrijk bijvoorbeeld gaan uit van geringere verlagingen die men in respectievelijk vier en drie jaar denkt te bereiken. Een verdere verlaging in 2003 van de tarieven ten opzichte van de Europese concurrentie wordt om die reden dan ook afgewezen.
KPN is verder van mening dat een toename van het prijsverschil na 1 mei tussen KPN Mobile en Vodafone enerzijds en de drie kleinere partijen Ben (Deutsche Telekom), Dutchtone (France Telecom) en Telfort(MmO2) anderzijds fundamenteel onacceptabel is in een markt van volop concurrentie.