Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 28 maart 2002
·

HET BUREAU COMMUNICATIE IS OP DINSDAG 2 APRIL WEER AANWEZIG. DE PERSBERICHTEN OVER DE KOMENDE DAGEN ZULLEN OP DEZE DAG VERSCHIJNEN .


Fietster bewusteloos na val Noordwijk (D1)
Een fietster uit Noordwijk is op donderdag 28 maart omstreeks 14.20 uur ten val gekomen met haar fiets en bewusteloos geraakt. Het meisje fietste over het Westeinde in de richting van de Northgodreef. Net voor de kruising met de Northgodreef raakte het wiel van haar fiets naast het asfalt. Hierdoor vloog de fietster over de kop en kwam ten val. De fietster is enkele minuten buiten bewustzijn geweest. Ambulancepersoneel hebben haar overgebracht naar de eigen huisarts voor controle. De fietster liep een wond op aan het hoofd die moest worden gehecht.

Kop-staart aanrijding Rijksweg A4 Roelofarendsveen (D1)
Bij een kop-staart aanrijding op de Rijksweg A4 op donderdag 28 maart omstreeks 09.20 uur raakten drie voertuigen betrokken. De aanrijding ontstond op de linkerrijbaan in de richting van Amsterdam ter hoogte van Roelofarendsveen. Een 53-jarige bestelbusbestuurder uit Bergen op Zoom zag te laat dat twee personenauto's voor de noodzaak van het verkeer afremden. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de bestelbusbestuurder tegen de auto van een 22-jarige man uit Spijkenisse botste. Deze laatste botste op de auto van een 48-jarige man uit Rotterdam. De bestelbusbestuurder werd met borstletsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in.

Verkeersongeval Leiden (D4)
Een 56-jarige Leidse, inzittende van een personenauto, raakte op donderdag 28 maart gewond na een aanrijding. De 58-jarige bestuurder uit Leiden reed omstreeks 10.20 uur over de Haagweg in de richting van de Churchilllaan. Uit tegenovergestelde richting kwam een 44-jarige automobilist uit Leiderdorp. Deze sloeg linksaf een ventweg van de Haagweg in. Hij zag hierbij vermoedelijk de tegemoetkomende automobilist over het hoofd waardoor er een aanrijding ontstond. De Leidse werd met pijn aan de borst en aan een knie overgebracht naar het LUMC. De politie stelt een onderzoek in.

(Poging) diefstal uit woningen Nieuwerkerk a/d Ijssel (D2)
In de avond van woensdag 27 maart en de nacht van donderdag 28 maart werd ingebroken of werd geprobeerd in te breken in woningen aan de Mr. P.D. Kleylaan en de Verzetsstraat. Bij twee woningen aan de Mr. P.D. Kleylaan bleef het bij een poging. Uit een andere woning werd een paspoort weggenomen. Deze werd echter teruggevonden in de tuin. Men kwam de woning binnen door middel van het zogenaamde 'gaatjes boren'. Uit een woning aan de Verzetsstraat werd onder andere een geldbedrag en een videocamera meegenomen. Ook in deze woning kwam men binnen door middel van het 'gaatjes boren'.

Mishandeling Gouda (D2)
Een 19-jarige medewerkster van een winkelbedrijf aan de Kleiweg heeft donderdag 28 maart bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. Op woensdagmiddag kregen zij en een collega in de winkel ruzie met elkaar waarbij de collega haar aan de haren trok en op de grond gooide. De politie zal de collega uitnodigen om haar kant van het verhaal te horen.

Onder invloed Reeuwijk (D2)
Omstreeks 01:30 uur gaf de politie donderdag 28 maart op de Raadhuisweg een stopteken aan een 28-jarige brommerrijder uit Gouda. Bij de blaastest bleek dat de Gouwenaar onder invloed was. De man, die zich agressief gedroeg, rende ervandoor de sloot in en verder de daargelegen sportvelden op. Korte tijd later is hij alsnog aangehouden. De man blies 260 ug/l. Zowel voor zijn vluchtpoging als voor het rijden onder invloed zal de man beboet worden.

Onderzoek Moordrecht (D2)
De politie doet onderzoek naar een autobrand in de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 maart. In de Prinses Beatrixstraat brandde die nacht een personenauto volledig uit. De politie onderzoekt of het om brandstichting gaat.

--- einde berichten ---